USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Профспілки відмовляються віддати «Волиньтурист» державі

2 Квітня 2013 15:00
Майновий комплекс «Волиньтурист», що у Луцьку, вже фактично належить державі, однак керівники профспілок відмовляються віддавати «свою» власність. Хоча ніяких прав, мовляв, на це не мають.

Так, підприємства Федерації профспілок України ухиляються від виконання рішень судів, якими майно, що знаходиться у володінні профспілок, визнали державною власністю та має бути передано Фонду державного майна України.

Про це повідомив представник ФДМУ, - інформує Gazeta.ua.

За його інформацією, у 2012-2013 роках господарські суди України визнали право власності держави на майнові комплекси санаторно-курортних закладів та інших об'єктів рекреаційної інфраструктури, які знаходяться у володінні підприємств, заснованих Федерацією профспілок, зокрема – ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та ПрАТ «Укрпрофтур». При цьому, суди постановили передати вказане майно Фонду державного майна України.

Представник ФДМУ наголосив, що судові рішення про визнання права власності за державою вже набрали законної сили, майно має бути передане державі в особі Фонду держмайна. Крім того, вже оформлені свідоцтва про право власності, відповідно до яких майнові об'єкти належать державі. Однак, керівництво профспілок незаконно блокує передачу ряду об'єктів, серед яких майновий комплекс «Волиньтурист» у Луцьку. За його словами, керівники профспілкових підприємств відмовляються виконувати судові рішення, хоча не мають жодних правових підстав для таких дій.
Як зазначають у ФДМУ, майно, яке незаконно утримується ФПУ, належить державі відповідно до Конституції та законів України. Однак, з 1991 року майно знаходиться у володінні профспілок, які, користуючись певними прогалинами у законодавстві, уникають передавати його у державну власність. За словами представника ФДМУ, вже неодноразово робилися спроби врегулювати питання шляхом переговорів між Фондом держмайна та Федерацією профспілок. При цьому профспілки починали процес передачі, однак, жодного разу процедуру не було доведено до кінця.

Представник Фонду наголосив, що дії керівництва Федерації профспілок України та підконтрольних підприємств не лише порушують закон з точки зору невиконання судових рішень, а й перешкоджають законній діяльності державних органів та завдають значних збитків державі, оскільки Фонд держмайна не може організувати конкурси щодо передачі цього майна в оренду, через що бюджет недоотримує значні кошти, які могли б бути направлені на соціальну сферу.

Як зазначив представник ФДМУ, невиконання рішення суду є кримінальним правопорушенням, тому Фонд змушений звертатися до правоохоронним органів з метою притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які порушують закон.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
цікаво Показати IP 2 Квітня 2013 19:13
А стаття ККУ щодо кримінального покарання за умисне невиконання рішень судів вже відмінена? Чи прокуратура протиправно самоусунулася? Запитайте пана прокурора області - ви ж ЗМІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus