USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура Туреччини вимагає для Гюлена 3623 довічних терміни

9 Травня 2017 13:50
Прокуратура Туреччини попросила суд засудити ісламського духовного лідера Фехтуллаха Гюлена, обвинуваченого в підготовці державного перевороту, до 3623 довічних ув'язнень і ще 2923 років в'язниці, повідомляє Медуза.

За версією слідства, саме Гюлен стояв за спробою перевороту в Туреччині в липні 2016 року. Також на Гюлена, який постійно проживає в США, наклали адміністративний арешт в розмірі 2,2 мільйона днів. Гюлен є основним підозрюваним у більшості кримінальних справ, заведених за фактом організації спроби перевороту.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тисячі осіб отримали поранення.

Після невдалої спроби державного перевороту у Туреччині висунули підозру чи звільнили понад 100 тисяч державних службовців, серед яких учені, вчителі, судді, прокурори і військові.

Ще 37 тисяч людей були ув’язнені. Їх обвинувачують у співпраці з релігійним проповідником Фетхуллахом Ґюлленом, якого Анкара вважає натхненником державного перевороту.

Сам Гюллен, який проживає у вигнанні у США, відкидає свою причетність і засуджує спробу державного перевороту у Туреччині. За даними низки ЗМІ, розвідка ЄС заперечила причетність Гюлена до спроби перевороту в Туреччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus