USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Туреччині військові намагаються здійснити державний переворот. Ввели воєнний стан

15 Липня 2016 23:44
Генштаб ЗС Туреччини заявив про перехід влади в країні в його руки і про відсторонення від влади турецького керівництва.

Про це інформує УНН з посиланням на РІА “Новости”.

Відповідну заяву Генштабу було озвучено в ефірі одного із телеканалів у п’ятницю. Сайт самого генштабу недоступний.

Від імені військових диктор повідомила, що в країні вводиться військовий стан і комендантська година, - інформує Еспресо з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, країною буде керувати "мирна рада", яка забезпечить безпеку населення і як можна швидше підготує нову Конституцію. Диктор також навела думку військових про те, що нинішній уряд країни відійшов від демократичних і світських принципів управління державою.

В заяві військові обіцяють зберегти в країні демократію, конституційний порядок і дотримуватися права і свободи людини, повернути в Туреччину принцип верховенства закону, посилити заходи безпеки і забезпечення правопорядку. Всі міжнародні зобов'язання та угоди Туреччини залишаться в силі.

Своєю чергою, джерело Reuters в оточенні президента повідомило, що заяви військових були зроблені без дозволу командування.

Так, про спробу державного перевороту Туреччині групою військових заявив прем'єр-міністр країни Біналі Йилдирим, - повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

У Стамбулі військові перекрили рух на двох мостах через протоку Босфор. Рух перекрили з європейської частини міста в азіатську. Крім того, над мостом літають військові вертольоти.

Місцеві ЗМІ також повідомляють, що військові відібрали зброю у поліцейських, які охороняють президентський палац в Стамбулі. Також очевидці розповідають про стрілянину в столиці країни – Анкарі.

Крім того, в цьому місті літають військові винищувачі. Йилдирим заявив, що група військових зробила спробу вчинити переворот за допомогою зброї і свого становища. З його слів, заради безпеки роблять все можливе, щоб нейтралізувати ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
007 Показати IP 16 Липня 2016 00:08
Що створиться на землі!? Жах!!!
ljkh Показати IP 16 Липня 2016 08:00
світ заряджається позитивом... Все до Третьої йдемо. Чи вже біжимо.
Василь Показати IP 16 Липня 2016 08:47
Мирна Рада? Дивіться відео в ютубі! Повним ходом стріляють з вертольотів та з танків по простих людях, є поранені. Це ці військові в НАТО? Це вони мир охороняють? Так, баюшка на похоронах теж каже "Мир праху твому...".
Анонім Показати IP 16 Липня 2016 09:00
Треба щоб у нас військові брали владу а не сопля шоколадна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus