USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Прокуратура і ОДА розберуться, чи били в’язнів у волинській колонії

12 Листопада 2008 14:00
Голова спостережної комісії при Волинській облдержадміністрації, перший заступник губернатора Віталій Заремба вважає, що ситуація щодо інциденту у Маневицькій колонії вимагає з\'ясування. Про це він розповів у коментарі, - інформує 12 листопада репортер «Волинських Новин».
За словами пана Заремби, він ознайомлений із доповідною запискою члена спостережної комісії Георгія Корнієвського і мав з ним розмову. Проте Віталій Заремба вважає, що інформація, викладена у доповідній вимагає з’ясування. Як стверджує голова спостережної комісії, це він доручить своєму заступнику Олександру Радощуку, який перебував у колонії.
Інший факт, про який йдеться у записці, на думку Віталія Заремби має розслідувати прокуратура. Мова йде про побиття першим заступником начальника управління Департаменту з питань виконання покарань у Волинській області Ігорем Стефановським одного з родичів засуджених.
Довідково:
У доповідній записці Георгія Корнієвського йдеться про те, що рідні засуджених, які перебували 24.10.08 біля колонії, стали свідками епізоду, коли біля 16 години до Корнієвського Г. підійшов Ковальчук Петро Андрійович 1983 р.н., що проживає в м. Луцьк, який повідомив, що із колонії вийшов Стефановський І.А., із яким вони знайомі, разом із людиною в формі в званні підполковника, із відео камерою в руках.
Стефановський підійшов до Ковальчука П.А. та сказав «жульйо, ти ще своє получиш», на що Ковальчук відповів: «не погрожуйте мені», Стефановський підійшов в притул і вдарив його головою в обличчя. Це відбувалось біля колонії в присутності свідків. Після цих дій Стефановський разом із підполковником повернулися до колонії.
Як повідомив Ковальчук, це була оперативна розробка із спробою спровокувати його і зразу зафіксувати це на відео. Начальник колонії Макарчук О.В. передзвонив до Маневицького райвідділу міліції і повідомив, що одним із пікетувальників колонії, був побитий Стефановський. Розслідуванням скарги зайнялась прокуратура смт. Маневичі. Після запрошення Ковальчука П.А до міліції ним була написана скарга в міліцію про нанесення йому тілесного ушкодження Стефановським І.А. при свідках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus