USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прокуратура судитиметься із Луцькою міськрадою за Театральну площу?

23 Липня 2008 15:27
Луцькрада відхилила протест прокурора міста Олексія Решетника на рішення про надання в оренду ТзОВ «Магніт» земельної ділянки на центральній площі облцентру Волині для будівництва підземних переходів та торговельного комплексу. Про це 23 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Протест прокурора надійшов 26 червня, і в ньому стояла цілком конкретна вимога: «Скасувати рішення як незаконне». Однак під час сесії в.о. начальника юруправління мерії Ірина Штаній запевнила депутатів, що їх рішення цілком легітимне.
 
Окрім того, міський голова Богдан Шиба дорікнув першому заступнику луцького прокурора Миколі Біляку: «Миколо Дем’яновичу, я буду мати до вас серйозні претензії, бо ви плутаєте поняття «соціальний об’єкті» і «об’єкт соціального призначення». А це – різні речі».
 
Зрештою, міського голову підтримав і голова постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Юрій Довгун., який також запропонував відхилити протест прокурора. Тож 27-ма голосами (при мінімальній потребі у 24 голоси) Луцькрада відхилила протест прокуратури.
 
Довідково:
 
У статті 21 ЗУ «Про прокуратуру» зазначено: « У разі відхилення протесту або ухилення від його розгляду прокурор може звернутися з заявою до суду про визнання акта незаконним. Заяву до суду може бути подано протягом п'ятнадцяти днів з моменту одержання повідомлення про відхилення протесту або закінчення передбаченого законом строку для його розгляду. Подача такої заяви зупиняє дію правового акта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus