USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура звертається до підприємців. ВІДЕО

25 Березня 2013 13:10
Слідчий відділ прокуратури Волинської області розслідує кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками відділу податкової міліції Луцької об’єднаної державної податкової інспекції.

Про це повідомили у слідчому відділі прокуратури області.

Установлено, що упродовж минулого і поточного років працівники податкової міліції скерували чотирьомстам суб'єктам господарювання незаконні вимоги надати копії господарських документів та з'явитися до органів податкової міліції для дачі пояснень.

Викликавши таким чином у підприємців побоювання щодо проведення податкових перевірок та донарахування фінансових санкцій, податкові міліціонери пропонували їм вирішити ці «проблеми» за хабарі у готівкових коштах та у вигляді проплат рахунків за оргтехніку, пальне, поповнення мобільних телефонів тощо.

Наразі задокументували декілька фактів вимагання та одержання у такий спосіб хабарів у суб'єктів господарювання.

Затриманому ж на гарячому за одержанням хабара працівнику ВПМ обрали запобіжний захід, не пов'язаний із позбавленням волі. Тому у слідства є підстави вважати, що підозрюваний чи інші особи, в тому числі його колеги по роботі, можуть чинити тиск на суб'єктів господарювання, які уже дали свідчення, а також на тих, із якими органи розслідування ще не працювали.

Зважаючи на це, переконливо просимо усіх потерпілих підприємців, а також інших осіб, яким відомі будь-які обставини вчинення аналогічних злочинів, випадки тиску чи залякування постраждалих правоохоронцями, звертатись до слідчого відділу прокуратури області та повідомляти про такі факти.

За необхідності орган досудового розслідування буде вживати заходи забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні.

Зазначимо, що згідно з положеннями статті 369 Кримінального кодексу України, суб'єкти господарювання, які надавали матеріальні вигоди працівникам податкової міліції і не повідомили про це правоохоронні органи до моменту виявлення таких фактів без їхньої добровільної заяви, фактично є суб'єктами злочину і нестимуть кримінальну відповідальність за давання хабара.

Особа ж, яка дала хабар, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо після давання хабара вона добровільно заявила у правоохоронні органи про те, що сталося, до моменту притягнення її до відповідальності.

Не залишайтеся байдужими! Адже лише за підтримки громадськості вдається розкривати такі злочини та запобігати їм у майбутньому. Телефон для звернення у прокуратуру області – 72-22-22 та 77-60-36.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
версія Показати IP 25 Березня 2013 13:59
Схоже на те, що Михалчича будуть міняти. Питання: на КОГО? Діхтярук, Гринюк, Тимейчук. Готуємося.
Челобитчик Показати IP 25 Березня 2013 14:50
ото заруба...
підприємець Показати IP 25 Березня 2013 16:12
Надайте тефон куди можна звернутися на праціників прокуратури. але треба тоді точно. щоб "Альфа" захищала. Прозвітуйте скільки хабарів розкрили в рідних стінах. Жодного, рука руку миє.
Всезнайка Показати IP 25 Березня 2013 16:31
Скільки можна п. і . с. ю. , дрокати !
Григорій Показати IP 25 Березня 2013 18:04
Ото прокуратура бобла "збриє" з податківців!
Бувалий Показати IP 25 Березня 2013 19:13
Сто пудов що збриє, а потім суд якого не будь стрелочника до адмінштрафу на 700 грн оштрафує. У новинах про звітували що хабарників спіймали та й добре. А далі усе порішають.
Платник податків Показати IP 25 Березня 2013 21:42
Якби я як підприємець рік тому звернувся в прокуратуру області, зі скаргою на податкову міліцію, з мене би посміялись, так як зараз весь Луцьк рже з Були. І ще, шановна прокуратура, до кого звернутися, щоб замовити, наїзд на податкову інспекцію м.Луцька? І нам буде добре і Вам ще одна безперспективна справа у суді. І прайс в наступній статті напишіть, і кумедні відео-ролики не забудьте вставити.
Безголовий Показати IP 25 Березня 2013 21:48
А чому начальник слідчого відділу прокуратури - Безрукий?
СОР Показати IP 25 Березня 2013 22:00
Підтримую "Платника податків". Це дійсно поодинокий випадок для статистики, оскільки ВПМ дуже часто бере на себе забагато, особливо керівництво. Стикався з випадком коли їхні рішення оскаржуєш і в вищестоящий орган і в прокуратуру, але результату 0. Всі вони за одне. А ця показуха тільки для статистики.
Митник Показати IP 25 Березня 2013 22:12
Чому Ви пани прокурори про себе мовчите, організовуваної корупції як у вас ніде нема, якби ви не-заставляли нас носити вам побори то б на кордоні і так само в податковій міліції було б все гаразд. Ці пакети передачі, конверти, золоті злитки, комп'ютери, де можна взяти ? купити за зарплату !!!!!І крутяця всі як можуть щоб вам було що в Києві презентувати!
блонд Показати IP 25 Березня 2013 22:26
Давайте один на одного будемо "стукати",брат на брата,або як з недавнім випадком друг на друга. Вам що в прокуратурі вже справ не вистачає? що в народа випрошуєте.
Пшонка Показати IP 25 Березня 2013 23:16
400 запитів де ж заяви, кому збитки ? Читайте законодавство, а не Камасутру, диряві!
СУД Показати IP 25 Березня 2013 23:19
Я думаю що ті люди якім і були ці запити вдячні тим хлопцям бо питання вирішили не за міліони а за 2-3 тисячі !!!!!! Підтримайте податкову міліцію і ви це відчуєте!
Альоша Показати IP 25 Березня 2013 23:25
Так все задокументували і хлопця випустили, чому? ааааа бо це все слова та провокація, запропонував знайомий допомогу чому відмовлятися ? Я представляю що в СБУ йому пообіцяли...
Янукович Показати IP 25 Березня 2013 23:48
Нема прокуратурі чим займатись . вся їхня робота зводиться до податкової, а інші злочини хто буде виявляти . резонансні вбивства, пограбування , до цього вам діла нема ?
Прокуратура звертається до підприємців! Показати IP 26 Березня 2013 01:27
Де наше бабло?
Петрович Показати IP 26 Березня 2013 18:44
Бариги в нашій краіні звикли платити.В прокуратурі є ентузіасти,могли щось робити,але не з цим народу, краще платить помаленькому податківцям чим стучать на них,жалко що я не барига.Здав би цю податкову. Мичіть, будете все життя труситись, ви і ваші діти!
Знаючий Показати IP 26 Березня 2013 19:14
Якщо у Вас є скарги на можливі корупційні дії з боку працівників правоохоронних органів - звертайтеся до Управління СБУ у Волинській області!!!
ПОДАТКІВЕЦЬ Показати IP 26 Березня 2013 23:04
Петрович і Знаючий будь-ласка поцілуйте нас в ...
Всезнайка Показати IP 26 Березня 2013 23:10
Зразу видно що СБУ тільки від свята відійшли хоть два коментаря написали ! Що ж Вам сказати хлопці чому ви не займаєтесь тим чим потрібно СБУ якогось закордонного розвідника впіймали, а що робить цілий ваш відділ по тероризму ? Де ваша основна робота ФАХІВЦІ.
ОТАК-ТО Показати IP 27 Березня 2013 12:16
ЯКЩО ПОДИВИТИСЯ З БОКУ, ТО З НИЗУ БУДЕ ВИДНО ЩО З ВЕРХУ НІЧОГО НЕ ВИДНО.
Олег Показати IP 30 Березня 2013 07:18
Прокуратура так активізувалася тому, що образили їх підприємця, дивіться попередні пости в цій темі... сам скільки разів звертався з письмовими заявами на податкову - реагування аж нуль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus