USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пропонують перенести стенд Небесної Сотні. Сім'ї загиблих - проти

23 Липня 2016 21:50
Лучанин зареєстрував петицію, в якій попросив перенести стенд Небесної Сотні з Театральної майдану на Меморіал Вічної Слави. Однак таке прохання викликало неоднозначну реакцію у громади.

Петицію зареєстрували на сайті єдиної системи місцевих петицій.

"Прохання розглянути можливість перенесення стенду "Небесної сотні" з Театральної площі на Меморіал Вічної Слави до відповідного пам`ятника. Основним мотивом петиції є позиція, що центр європейського міста повинен приваблювати туристів, створювати позитивне враження про місто. Населення міста Луцька поважає "Небесну сотню" і регулярно приносить поминальні вінки до стенда на театральну площу. Буде набагато краще, якшо це робити у відповдному місці з відповідним настроєм, а не на центральній площі, - написав Дмитро Смаль.

Петиція обурила лучан та місцевих волонтерів. Автора звинуватили у цинізмі, адже в країні триває війна.

Натомість, луцький краєзнавець Ігор Левчук у групі Збережемо древній Луцьк написав, що таке рішення дійсно не на часі, але не варто звинувачувати людину, яка висловила думку відмінну від інших.

"Всі давно перевели ці незворотні страшні жертви в площину віртуального патріотизму. Всі щодня проходять повз цей фотографічний набат і залишаються глухими", - пише Ігор Левчук.

Волонтери проекту Мeцeнaти для сoлдaтa (МдС) запросили автора нашумівшої петиції на зустріч із сім'ями загиблих Героїв та тих бійців, що зникли безвісти і у полоні, для публічної дискусії.

Чи прийшов автор петиції на зустріч не повідомляють. Але сім'їзагиблих в АТО Героїв записали відео, в якому звернулися до місцевої влади з проханням не переносити стенд, адже це для них пам'ять.

"Якщо хтось вважає, що центр міста не приваблює туристів тільки через стелу, то, будь ласка, приведіть її до порядку. Заберіть фотографії, які там доклеїли. Розмістіть ще одну таку стелу і розмістіть фотографії хлопців з усієї області. Вони це заслужили ціною свого життя", - заявила дружина загиблого Героя Наталія Іщук.



Варто зауважити, що з коментарів у соціальній мережі видно, що громада розділилася на тих, хто вважає навіть думку про перенесення стенду неприпустимою, і тих, хто допускає перенесення, зокрема, через розважальні захиди біля самого стенду на Театральному майдані, які постійно там відбуваються.

За станом на 23 липня петицію підписали 22 особи з 300 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
АС Показати IP 23 Липня 2016 22:13
Звичайно потрібно перенести,тому що героям місце на меморіалі так люди вшановують напротязі 4000 тисяч років,ми культурна нація і повинні з повагою відноситись до померлих, це впершу чергу неповага до небіжчиків в центрі ісалют і п яні і шум і гам якось дико тут фото загиблих і діти реп танцюють це ненормально
Центр до АС Показати IP 24 Липня 2016 16:49
1. Как часто ходите Вы на Мемориал ? Раз в год, два ? 2. Вы, наверное, боитесь или не хотите смотреть в эти глаза, смотрящие на Вас со стенда. 3. Если следовать Вашей логике, то и Собор надо перенести на другое место, так как "в центрі і салют, і пяні, і шум, і гам, і діти реп танцюють".
Леся Показати IP 23 Липня 2016 22:26
Лучанина що зареєстрував петицію треба закопати в Брищі у смітті як собаку щоб ніхто не знайшов. Він ххх мабуть не знає що у нас іде війна.
А до Леся Показати IP 23 Липня 2016 23:32
А в нас немає війни, в нас проводиться АТО.
Небайдужа Показати IP 23 Липня 2016 22:27
Я співчуваю сім'ям загиблих воїнів, але дійсно...Це Театральний Майдан. Навіть не те, що туристи ходять...Ні...Якби родичи бачили, що відбувається часом біля тієї стели, коли йдуть на площі розважальні заходи...Якось воно...І людям не заборониш жити, але й поряд такий Меморіал: траурні вінки, сум... Ну іноді ловиш себе на думці, що це просто знущання над пам'яттю загиблих, бо навколо сміх і веселощі...Може не зараз, але потрібно само на Меморіалі встановити більш достойний пам'ятник і Небесній Сотні , і бійцям АТО. І місце там більш сприятливе для увіковічнення пам'яті Героїв.
тарас до Небайдужа Показати IP 23 Липня 2016 23:06
Цілком з вами згідний,це дійсно виглядає як знущання....
Ніна до Небайдужа Показати IP 24 Липня 2016 20:28
Майже кожен день хтось з родичів бувають там.
брена Показати IP 24 Липня 2016 07:13
канечна!!! розваги- перш за все !!!!! я б хотів побачити фото небайдужої , АС там, на стенді або взагалі щоб вони були пропалими без вісті хто за перенос- просто нявдячні ск*тиняки
Небайдужа до брена Показати IP 24 Липня 2016 08:11
Я десь написала, що розваги -перш за все? Що хочете прочитати- те й читаєте. З такими як Ви про щось взагалі можна розмовляти? Чи Ваша точка зору - це головне і обговоренню не підлягає? Те, що Ви дозволяєте собі писати може повернутися саме до Вас!
АС до брена Показати IP 24 Липня 2016 08:57
Ну хотів і побив це две большие разницы...мене точно не побачиш я старий і своє відвоював і знаю що це таке, не смішно і не весело ,пам ять про мертвих має бути на меморіалі а не в центрі міста щось я не бачив щоб ти когось відганяв чи забороняв сміятись,напевно слабак ти хлопче
сексот Показати IP 24 Липня 2016 07:22
А що думає СБУ про цього Смаля? По-моєму - "наш чєловєк". До того ж ще й активіст.
Є.А. Показати IP 24 Липня 2016 08:27
Справді, важко не погодитись з попередніми дописувачами... Меморіал - найкраще і найбільш правильне місце для розміщення Стел пам,яті. Але ще дуже свіжі рани і болючий час нині для того, щоб так швидко відправляти Пам,ять у небуття - не секрет, що на Меморіал ходить в десятки менше людей щодня, ніж в СЕРЦІ ЛУЦЬКА. Поруч лунають дзвони Свято-Троїцького Собору і мимоволі змушують на хвилину замислитись... тут проходить більша кількість гостей міста і в кожного є можливість вклонитись Світлій Пам,яті цих молодих Відважних простих людей... На мою думку, переносити. Після Війни. А нині... нині хай буде так, як є. З десятка прохожих зупиниться заледве один чи одна. але ж зупиниться!!!! Хтось пробіжить, нарочито ховаючи погляд - але ж мимоволі торкнеться думкою!!!! Хай простять ВОНИ - ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ - нас живущих. Бо це і є Життя: з Радістю і смутком, Салютами і буденністю. І кожен поступає так, наскільки дозволяє йому його Свідомість.
Руслана Показати IP 24 Липня 2016 09:03
Поряд територія собору. Можливо варто там зробити алею памяті. Потрібен дозвіл і знести декілька металевих штахетин. Вхід до фотостудії там же зробили .
Ярик Показати IP 24 Липня 2016 09:09
В Центрі міста усі ходять і гості а особливо влада нехай дивляться в очі нашим Героям України а не на меморіалі раз в рік прийдуть квіти покладуть і пішли. Влада хай дивиться що вони ролять і проходячи задумуються хоч іноді як вони знущаються з люде -кварплати ціни , заборона одним кіоскии а депетатам синкам -можна все. Так що нехай бде в центрі міста обов"язково . На меморіалі теж треба але в центрі не забирати!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Фантом Показати IP 24 Липня 2016 11:06
ну з часом цю стелу заберуть з центру міста, але до завершення АТО нехай стоїть
Ольга Комарицька Показати IP 24 Липня 2016 11:17
У мене таке враження складається, що таким перенесенням хочуть просто забути ті події. Це ганьба. Родини втратили найдорожчих, а нам стела спокою не дає?!Що ж ми за люди такі, якщо так швидко все забуваємо? Чи це біль тільки родин? Чи це нас не стосується? Та вони життя віддали, щоб ми цією площею міста ходили без страху. А ми тепер соромимося цього? Як це?
Ольга Комарицька Показати IP 24 Липня 2016 11:25
Ганьба, таке враження складається, що всі хочуть забути недавні події. Ми соромимося цих людей? Що ж це таке? Ми повинні соромитися , що допустили ці смерті...Вони зробили більше , ніж це можливо уявити . Дякуючи їм, ми ходимо площею міста без страху
мешканка Показати IP 24 Липня 2016 12:08
Автора цієї петиції мало хвилювати, що стела це зовсім і не стела а якась невиразна урбаністична вішалка для фото, насправді це мало бути щось величніше, а в нашому місті все роблять так аби відчепилися, подивіться як виглядає стіна з фотографіями загиблих майданівців в Рівному, просто але зворушливо, а хто в Луцьку буде цим займатися у владу вибрали не тих хто був на майдані, а тих проти кого він стояв, тому тепер і виникають такі петиції і чим далі ти буде більше.
я Показати IP 24 Липня 2016 13:43
доки йде вiйна нiчого непотрiбно переносити, неможу пройти i неподивитись бiля стели на наших героiв i вшанувати пам'ять. це зовсiм не заважае. нехай заходи рiзнi в iнших мiсцях проводять. прийде час перенести. меморiал теж треба. що в нас бiльше iнших нагальних питань нема вирiшувати??? он базар в центрi немiшае??? наприклад...
Лучанка Показати IP 24 Липня 2016 14:33
Можливо стенд перенести на територію собору - святе місце
Олена Показати IP 25 Липня 2016 11:36
справді, цікаво було б поспілкуватись з автором петиції. давайте зустрінемось біля стенду і поговоримо про це. чи зареєструвати в неті петицію просто, а подивитись в очі людям складніше? стенд має непривабливий вигляд? давайте зробимо його гарним. я впевнена, що люди самі складуться на гарний стенд, самі його оформлять. від влади немає чого чекати, вони не господарі. тратять гроші туди, куди не потрібно, всю Лесі Українки перебили, хоча можна було б потратити ті гроші на вулиці, де люди в дощ не можуть дійти до своїх домівок. Ганьба вам, авторе петиції.
Лучанка Показати IP 4 Серпня 2016 14:57
Про яку привабливість міста ви говорите???Коли в країні йде війна, влада повинна заборонити будь-які розважальні заходи!!! Ми повинні поважати загиблих, і молитися за Україну, і за наших хлопців, щоб швидше війна закінчилися! А не переносити стенд Небесної Сотні з Театрального майдану тому, що Вам не комфортно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus