USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Пропонували стати «багатодітними батьками»: на Волині поліцейські викрили схему переправлення ухилянтів за кордон

7 Липня 2023 14:05
Поліцейські на Волині викрили чергову незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомили в ГУНП Волині.

Цього разу зловмисники використали своєрідний спосіб: пропонували чоловікам стати «багатодітними батьками» і навіть підшукали для цього одиноку матір з дитиною.

Співробітники управління міграційної поліції спільно зі слідчими Луцького РУП за інформаційно-аналітичної підтримки відділу кримінального аналізу та за процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури задокументували злочинну діяльність двох жителів Луцької громади, які налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України.
Схема була такою: зловмисники підшуковували громадян призовного віку, які мали намір незаконно покинути Україну, та пропонували їм зареєструвати батьківство за новонародженою дитиною, яка насправді була чужою. Учасник схеми, маючи двох дітей, таким чином ставав «батьком» третьої дитини, отримував статус багатодітного і міг виїхати за кордон.
6 липня після реєстрації за одним з «клієнтів» батьківства в відповідному органі влади Луцького району зловмисників затримали співробітники поліції на гарячому в порядку ст. 208 КПК України.
Ті саме отримували винагороду за злочинні дії – 1300 доларів.

За місцями проживання та в автомобілі провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили докази у справі.
Сьогодні, 7 липня, їм оголосили про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ. Затриманим 32 і 55 років, нині обоє в ізоляторі тимчасового тримання, розглядають питання про обрання їм запобіжного заходу.
Тривають слідчі дії та перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів за участі інших осіб.

Стосовно жінки, яка має статус одинокої матері та погодилась записати своє немовля на фіктивного батька, також буде ухвалено процесуальне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ads Показати IP 7 Липня 2023 15:08
Доброго вечора - ми з України!
точно Показати IP 7 Липня 2023 15:36
Циганчуки якісь на фото.
Правда Показати IP 7 Липня 2023 15:39
Одні оформляють фіктивне батьківство, другі мутять з волонтерством, треті воєнкомам хабарі дають, четверті по собачому З. Буг перепливають, але їх виловлюють, мордою в асфальт - і до криміналу, а штунди сидять біля бабських спідниць і в адресу отаких пальцем біля виска крутять - їм, бачите, віра забороняє і вони чисті ! Вони навіть ворога з своєї хати виганяти не хочуть, а чекають, коли за них хтось інший то зробить ! А як ракета транформатор розіб'є - то їм і тут біди нема, бо в темноті дітей роблять. А на війні гинуть мужні, сміливі герої-патріоти ! Але після війни за все воздасться кожному по заслугах !
Джура до Правда Показати IP 7 Липня 2023 16:42
Не плач, йди до штунд, ти теж серешся і сидиш з ними. Ги. Тільки ще й пащеку відкриваєш.
!! до Правда Показати IP 7 Липня 2023 16:46
"по собачому З. Буг перепливають, але їх виловлюють, мордою в асфальт - і до криміналу" - дурню, за перехід кордону в неустановленому міцсі адміністративна а не кримінальна відповідальність.
Діагноз Показати IP 7 Липня 2023 21:16
Як відразу штунди себе в коментах засвітили ! Омела на здоровому тілі України !
Одинзпацієнтів до Діагноз Показати IP 7 Липня 2023 23:48
Омела на тілі України це валянки на кшталт тебе, без мізків щоб думати. Типовий виборець зелі і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus