USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пропонують новий вид туризму – орнітологічний. ВІДЕО

8 Червня 2012 15:47
Мальовнича екскурсія на моторних човнах національним парком «Прип’ять ‒ Стохід» зацікавить туристів і науковців. Під час мандрівки можна побачити більше двох сотень видів пернатих, 70 з яких занесені до Червоної книги України та Європи. Серед них унікальна синиця біла, яка гніздиться лише у цьому заповіднику.

Про це повідомляє ICTV.

«На нашій території можна побачити таких унікальних птахів, як орлан білохвіст, що гніздиться на нашій території, лелека чорний, ми його бачили, журавля сірого також спостерігали, 4 екземпляри їх летіли», – каже орнітолог національного парку «Прип’ять ‒ Стохід» Юрій Корх.

Гордість парку – пташиний острів. Його орнітологи жартома називають пологовим, адже тут гніздяться рідкісні птахи. У період відкладання яєць туристів сюди не пускають. Та вражень від подорожі це не зіпсує, адже заплутані, непролазні лабіринти річки Стохід сповнюють екстремальними відчуттями.

«У нас є маршрути досить довгі, цікавіші по річці Стохід, там ще крутіші річки, захопливіші віражі, сама назва річки Стохід сама про себе говорить – сто ходів, і там їх може й більше ніж 100», – говорить директор національного парку «Прип’ять ‒ Стохід» Олександр Сащук.

Орнітологічні екскурсії у національному парку зацікавили французьких науковців. Адже деяких унікальних птахів у Європі немає, інші трапляються вкрай рідко.

«Нині у європейців дуже популярний такий вид туризму. Вони, та й українці, я впевнений, адже ми робили спеціальне дослідження, будуть їхати до парку на екскурсії», – каже заступник директора Піренейського національного парку (Франція) Філіп Оспіталь.

Такі екскурсії сприятимуть розвиткові зеленого туризму. А потік відвідувачів природі не зашкодить. Головне – контролювати їх кількість, кажуть екологи.

«Забивається кількість людей, які в один день можуть відвідувати в цьому місці, в певний сезон, скільки цих людей, як довго можуть тут перебувати. Якщо буде дотримуватися цей режим – це навпаки буде покращувати навколишнє середовище, тому що люди будуть бачити цю красу», – каже заступник начальника відділу розвитку заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України Анастасія Драпалюк.

Аби привабити туристів та науковців, національний парк запросив іноземних туроператорів. Організатори орнітологічних екскурсій запевняють: вартість екстремальних подорожей не буде захмарною. Тож насолодитися дикою природою зможуть усі охочі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus