USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вперше у районній лікарні на Волині встановили трикамерний кардіостимулятор

21 Вересня 2019 20:54
Вперше в Західній Україні у Ковельському МТМО встановили трикамерний кардіостимулятор.

Так, учора, 20 вересня, у Ковельському МТМО успішно провели постановку трикамерного кардіостимулятора. Цю складну операцію провели без жодного розрізу, через невеличкий прокол.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила завідувачка інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики Ковельського МТМО, лікар-спеціаліст Олена Деркач.

З її слів, трикамерний кардіостимулятор встановили пацієнтці з повною блокадою лівої ніжки пучка Гіса, серцевою недостатністю важкого ступеня та фракцією викиду всього 12%.

«Імплантація даного приладу дозволила синхронізувати роботу всіх відділів серця. Вона збільшить скоротливу здатність серцевого м’яза та значно покращить рівень життя пацієнтки. Щиро дякуємо Парацію Олексію Зіновійовичу, Якушеву Андрію Володимировичу, Леончуку Володимиру Леонідовичу, Грабар Лідії, Агнессі Паризян, Голубу Олександру Миколайовичу, Гусці Андрію Богдановичу, директору Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М.М.Амосова, академіку НАМН України Василю Лазоришинцю, Ковельському міському голові Олегу Кіндеру та депутатам міської ради, начальнику Управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігорю Ващенюку за сприяння розвитку кардіохірургії в Ковелі», - повідомила медик.

Разом із тим вона зазначила, що надсучасна медицина у Ковелі – більше не мрія, її створюють вже і сьогодні.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що волинські медики розповіли про деталі унікальної операції на серці, яку провели у Ковельському МТМО. Таке оперативне втручання на рівні районної лікарні вдалося здійснити вперше в Україні. Це означає, що волинським лікарям вдалося зробити неабиякий прорив в медицині – адже відтепер кваліфіковану медичну допомогу в галузі кардіології та кардіохірургії волиняни зможуть отримати, не їдучи до обласного центру чи столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Михайлович Показати IP 22 Вересня 2019 00:21
МОЛОДЦІ!!!!
Ігор Показати IP 22 Вересня 2019 13:25
Уточнення до новини. На Західній Україні такі втручання виконуються давно в клініках Львова, Ужгорода, Луцька. Операція без розрізу не проводиться. Він невеликий, але є. Заголовок зовсім не коректний і не відповідає дійсності.
Справедливість до Ігор Показати IP 22 Вересня 2019 17:04
Дякуємо за зауваження! Заголовок уже виправили. Уточнили, що вперше у Західній Україні таку операцію провели "на рівні районної лікарні".
вона Показати IP 22 Вересня 2019 16:38
все для того робиться щоб " розкрутити" Ковельську лікарню
Ігор Показати IP 23 Вересня 2019 18:08
Гарно розрекламовано, але 14.02.19 під час операції померла золота людина.Лікарі поки що,набивають руку,нажаль ціною людських життів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus