USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.95
  • PLN 9.70 9.85

«Проспект Волі не є трасою для перегонів», – мер Луцька прокоментував облаштування «острівців безпеки»

18 Травня 2023 09:47
У Луцьку на нерегульованих пішохідних переходах уздовж проспекту Волі влаштовують «острівці безпеки». Це робиться для того, щоб зменшити кількість ДТП за участю пішоходів та заспокоїти рух авто.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук навів кілька аргументів доцільності їх облаштування.

«Друзі, кілька коментарів про острівці безпеки, що облаштовуються на пр. Волі.

1. Острівці безпеки не зменшують кількість смуг на пр. Волі та не впливають на швидкість трафіку при дотриманні вимог ПДР.

2. Острівці безпеки є засобом заспокоєння руху, дозволяють пішоходу перейти вулицю у два етапи, зокрема, слідкувати лише за однією стороною проїжджої частини. Крім того, острівці не дозволяють автомобілісту надмірно розігнатися, а також розділяють смуги руху протилежних напрямків, що утруднює обгін на пішохідному переході і також сприяє безпеці водіїв. Для підвищення безпеки водіїв наші острівці безпеки будуть означені дорожніми знаками з підсвіткою.

3. Облаштування острівців безпеки є перевіреною та загальновизнаною практикою підвищення безпеки дорожнього руху та зменшення ДТП за участю пішоходів усіх цивілізованих країн Європи та усього світу.

4. З 1 вересня 2018 року в Україні діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах (ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів»), які й передбачають облаштування острівців безпеки. В окремих випадках таке облаштування є обов‘язковим, без нього проект не пройде експертизу та не буде втілений.

5. Досвід інших українських міст, які розпочали втілювати облаштування острівців безпеки на дорогах, свідчить про зменшення аварійності та кількості ДТП з пішоходами на аналогічних ділянках в порівнянні з періодом до облаштування таких острівців. Досвід облаштування острівців безпеки в нашому місті на окремих вулицях (вул. Набережна та інші) є також позитивним.

6. Проспект Волі не є трасою для гонок та випробування можливостей авто. Він має бути і буде безпечним та зручним для автомобілістів, пішоходів та велосипедистів. По проспекту має бути приємно прогулятись, а пішоходи, переходячи дорогу не мають боятися. Заспокоєння руху транспорту та зниження швидкості сприятиме цьому. Погодьтеся, в прогулянці проспектом мало приємного, коли поруч пролітають авто на великій швидкості.

7. Водіям, які не впевнені в своїх можливостях, й тим, які не знають, чи проїдуть вони між острівцем безпеки та краєм тротуару й мають інші сумніви, краще не наражати на небезпеку ні себе, ні інших учасників дорожнього руху.

Місто й далі рухатиметься в напрямку підвищення безпеки руху та зменшення кількості ДТП, адже життя і здоров‘я людей є основною цінністю», – написав міський голова у Фейсбуці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 18 Травня 2023 10:43
То є приниженням маршрутників. Як вони гонко влаштовувати будуть?
Дідо Показати IP 18 Травня 2023 10:50
Гонки по пр.Волі насправді не є рідкістю. Але. Вже понад рік з обох сторін на пр.Волі стоїть знак обмеження швидкості 40 км/год. Раніше поліція могла якось штрафувати таких "шумахерів". Були так звані "фари" і несвідомі водії трохи боялись попасти на "фару". Зараз немає ніяких засобів щоб поліція могла на законних підставах оштрафувати "гонщиків". "Труками" і "фари" заборонені законодавчо, стаціонарних немає і не передбачається. Сумно це усвідомлювати в 21 столітті.
Водій Показати IP 18 Травня 2023 10:51
Хто їздить той знає, що середня швидкість руху тою ділянкою 30 км/год. Далі де встановимо?
Петро до Водій Показати IP 18 Травня 2023 11:29
Всюди через 50-100 метрів на всіх вулицях міста і сіл -грошей в Луцької отг багато . І демонтують все це відразу після першого розбитого лексуса чи порше якогось мажора
Є питання ! Показати IP 18 Травня 2023 12:02
Все то є оправдовування і намагання вигородити завідомо невірне рішення. Ключовим і первинним є реалізація генерального плану Луцька, яким передбачено проектування ПРОСПЕКТУ від Театрального майдану і аж до Київського ! Усі рішення повинні прийматися на основі затвердженої містобудівної документації, що в даному випадку владою проігноровано. А острівки безпеки, понижені бордюри і т. п, - то уже технічні рішення і похідна. Сакраментальне питання: Де проспект ?
Ой Показати IP 18 Травня 2023 12:24
Це на місці приладобудівного?
Лучанин Показати IP 18 Травня 2023 12:41
"Острівці безпеки" не захистять від не дай бог чого в торгових кіосках, які залишили стояти на газопроводі високого тиску !
Виборець Показати IP 18 Травня 2023 13:50
Щоби стати справжнім, справедливим, принциповим покурором - він має посадити десять своїх родичів ! А щоби стати справжнім, господарним, професійним, поважним міським головою - то він, як мінімум, має вигнати в три шиї і два копняки з роботи десяток-другий дурних, непрофесійних, корумпованих управлінців з міської ради ! Бо підсовуючи голові такі проекти для реалізації і видумуючи безглузді оправдання, з яких громада сміється, вони тільки підставляють і компроментують міського голову !
Во! Показати IP 18 Травня 2023 14:00
Ой, дідько, а які непідметені вулиці у Луцьку?!!! Влада хоч деколи по них ходить?
Читач Показати IP 18 Травня 2023 14:59
Краще б облаштували комфортний пішохідний перехід біля обласної лікарні для людей з інвалідністю на візках, з проблемами рухово-опорного апарату
Кларксон Показати IP 20 Травня 2023 04:38
Ще згадаєте мої слова. Це не острівки безпеки, а трампліни, ще в майбутньому не раз прочитаєте, як тачки з аптеки, та що перед 1ю лікарньою, і з сітіпарку витягувати будуть, а коли десь не дай Боже зб'ють кого, то не підкинуть на капот, а зразу голову колесом в повітрі знесуть, яку вони нахрін безпеку надають, я хз, але то ж "геніїї" сидять, універи мабуть кінчали, щоб таку хєрь робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus