USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На проспекті Волі в Луцьку облаштовують «острівці безпеки». Фото

17 Травня 2023 11:45
У Луцьку на нерегульованих пішохідних переходах уздовж проспекту Волі влаштовують засоби регулювання руху транспорту – «острівці безпеки». Усього тут мають встановити вісім таких конструкцій.

Про це розповів Суспільному заступник директора фірми-підрядника Сергій Володько.

16 травня один з «острівців безпеки» обладнали поруч з міським центром меддопомоги. Його вже вимостили і на ньому встановили дорожні знаки.

На інших локаціях робітники зрізають шар асфальту на дорозі, вкладають бруківку та бордюри.
«Завершити будівництво острівців безпеки на проспекті Волі планують до кінця травня», – зазначив заступник директора фірми-підрядника Сергій Володько. Після цього підключать електроживлення до дорожніх знаків про об’їзд перешкод, щоб вони світилися вночі.
Що думають пішоходи та водії про встановлення «острівців безпеки», дивіться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Сергій Показати IP 17 Травня 2023 11:57
Ці перешкоди будуть лише пробки створювати , ліплять шо попало аби списати гроші
Свідок до Сергій Показати IP 17 Травня 2023 13:11
така ж фігня на трасі Луцьк- Ковель, острівки якими правилами дорожнього руху передбачені... це треш
Водій Показати IP 17 Травня 2023 12:06
На дві полоси - острівець? Чим думав той проєктант?
Леонід Показати IP 17 Травня 2023 12:34
Такі острівці безпеки потрібні на широких вулицях, де по три полоси руху автотранспорту в кожному напрямі і пішохід не встигає перейти на другу сторону. Тому має можливість перечекати на острівці. На проспекті Волі вони будуть тільки ускладнювати рух. За де-який час їх демонтують по цій причині. Гроші на вітер.
Дідо до Леонід Показати IP 17 Травня 2023 14:57
Пора вже щось міняти в депертаменті ЖКГ. Перестановка ліжок не помагає.
Нема на то ради ! Показати IP 17 Травня 2023 14:08
Пошли дурного богу молитися ...
Лучани Показати IP 17 Травня 2023 14:11
Проспект - до вул. Шопена, а далі просто якась вуличка !
Микола Показати IP 17 Травня 2023 15:30
Видно що коментатори абсолютно не компетентні у тому питанні, яке коментують. Дані острівці ніяким чином не призведуть до пробок, тому що не зменшують кількість смуг, а лише звужують їх для того щоб заспокоїти трафік та зменшити швидкість руху, тим самим даючи можливість пішоходу безпечно перейти дорогу. Якщо для вас проблемно проїхати по смузі шириною 2,75 м, значить ви поганий водій, а не проектанти "не тим думають". Проектанти все роблять згідно норм які перевірені часом і кров'ю
Ти Микола - я Микола Показати IP 17 Травня 2023 16:43
А ти, Миколо, із містобудівним законодавством і з генпланом Луцька знайомий ? Такі рішення приймаються на підставі затвердженої містобудівної документації ! ! ! Кривицький частину проспекту зробив відповідно до генплану, а хто дав право теперішній владі проігнорувати вимоги генплану ? Це порушення !
Микола до Ти Микола - я Микола Показати IP 17 Травня 2023 21:53
Якби ви хоч трохи цікавилися життям міста, то б знали що в Луцьку в 22 році затвердили новий генплан. Але менше з тим, в генплані не передбачаються питання острівців безпеки та інших елементів доріг. Ці питання регламентуються виключно державними будівельними нормами.
Мошко з Вульки Показати IP 17 Травня 2023 16:47
Утверджено приз тому, хто перший зіб'є дорожні знаки на острівці ! Робимо ставки - скільки часу вони простоять !
Батько Показати IP 17 Травня 2023 17:30
По цій вулиці повинен курсувати тільки громадський транспорт, всі приватні авто вниз на вул. Глушець.
Клава Показати IP 17 Травня 2023 18:45
Там нема де маневрувати. Треба було робити реконструкцію проїзної частини головного проспекту Луцька по людськи !!! Розширяти максимально, кому потрібні ці три лінійки тротуарів ??? Хто там гуляє ,,,??? Там люди поспішають по справах і тільки !!!! Кривіцький п'ять разів в труні б перевернувся, якби побачив !!!
Європа Показати IP 17 Травня 2023 19:00
В мене одне питання, де пониження бордюр?
Сумно до Європа Показати IP 18 Травня 2023 13:25
Я вже третій рік підряд пишу листи на товаріща Осіюка Миколу Петровича щодо пониження бордюрів по пр .Волі, по вул Шопена і т.д. в тому числі на світлофорних об"єктах, що були повністю профінансовані грантами ЄС. Здогадайтесь - яка відповідь від Осіюка ? "Законодавство щодо інклюзивності інфраструктури має рекомендавчий характер". Про що далі говорити ?
Пам'ятник нерукотвор Показати IP 17 Травня 2023 19:59
Найбільше %обаків в адресу замовника і проектанта виписали прості робітники ! Там більше половини бордюр, поребриків, бруківки їм довелося різати-пиляти : якісь дурні заокруглення, неоправдані повороти, нелогічні стики, пиць-пиць - і купа бою, шуму, будівельного сміття, пилюки і фінансових затрат ! А результатом мети не досягнули !
Де таке є ! Показати IP 17 Травня 2023 20:09
У Європі ніхто не суміщає пішохідний тротуар і велодоріжку ! А тут змішались люди, коні, звірі, бородаті роверисти, прищуваті нєдорослі і дівулі на самокатах, і домашні тваринки, і ше й по тротуарах і газонах на Газелях іздить Галя і балувана !
Кирило Показати IP 21 Травня 2023 18:32
Цілком недолуга, я б сказав, шкідлива ініціатива. Марна трата грошей, який й без того бракує, особливо, під час війни. На мій погляд, заслуговує уваги відповідних правоохоронних органів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus