USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протести у Польщі: до Варшави стягують правоохоронців

18 Грудня 2016 10:46
У неділю, 18 грудня, до Варшави приїде набагато більше правоохоронців, ніж зазвичай.

Про це попередив речник столичної поліції штабний аспірант Маріуш Мрозек, передає Польське радіо.

За словами речника варшавської поліції, прибуття до столиці Польщі близько 500 працівників поліції пов'язане із анонсованими недільними подіями у Варшаві, яку вже більше доби лихоманить від протестів під Сеймом.

"Комітет захисту демократії" анонсував на неділю маніфестації перед Конституційним судом.

Крім того, на стадіоні "Леґії" має відбутися футбольний матч, лише на обслуговування якого, за словами Мрозека, необхідно 700 правоохоронців.

Нагадаємо, акції протесту стали реакцією людей на нічні події у Сеймі. Тоді протестувальники заблокували всі виходи будівлі Сейму, після того, як правляча партія прийняла бюджет на 2017 рік поза стінами парламенту.

Польська правляча партія "Право і Справедливість" через блокування опозицією трибуни, прийняла ряд законів, зокрема про бюджет на 2017 рік, в іншому приміщенні, голосуючи руками. Це була найсерйозніша криза в парламенті Польщі протягом багатьох років.

Крім того, поляки вийшли проти плану правлячої партії "Право і справедливість" обмежити доступ репортерів до законодавців. Зазначимо, за 27 років демократії в Польщі, журналісти постійно були присутні в залах парламенту.

Правляча партія, своєю чергою, планує з 1 січня запровадити нові правила, що призведе до різкого обмеження доступу репортерів до парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 18 Грудня 2016 11:40
Кацапи рулять!
Павлік н. до Анонім Показати IP 18 Грудня 2016 12:54
Ай та ладно?
Кацап до Анонім Показати IP 18 Грудня 2016 14:43
В пар*шу!
JAN Показати IP 18 Грудня 2016 15:00
Пісіори (PIS) докерувались...найліпша качка на різдво з яблуками !
ввв Показати IP 18 Грудня 2016 16:08
Пізно дійшло. Полякам , нашому "міжнародному адвокату" ,скоро "амба " буде.В принципі, в них і так майже нічого польского не лишилося.Велику промисловість "проєропували", земля також піщла в руки дружніх європейців, лишилася тільки географічна назва POLSKA .То їм за антиукраїнські заклики.
Кк Показати IP 18 Грудня 2016 16:31
Полякам треба не допустити такого як робиться на Україні, треба бігом туди гнати автозаки, армію всіх пакувати по машинам і тримати з днів 15 щоб схололи потім по одному випускати інакше капєц буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus