USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Протести в Білорусі: кримінальну справу відкрили проти 231 людини

3 Листопада 2020 11:21
В Білорусі порушена кримінальна справа за фактом організації дій, що грубо порушують громадський порядок. Підозрюваними у справі визнана 231 людина.

Про це у понеділок, 2 листопада, повідомив Слідчий комітет країни, інформує Корреспондент.net.

Під час акцій 1 листопада підозрювані нібито не підкорялися представникам влади, псували міську інфраструктуру та автомобіль силовиків. Підозрюваних допитали.

У Слідчому комітеті додали, що під час протестів 1 листопада було затримано кілька сотень громадян, які грубо порушили громадський порядок. Їхні дії нібито були пов’язані з явною непокорою вимогам представників влади і призвели до порушення роботи транспорту і організацій. Максимальне покарання за статтею Кримінального кодексу, в порушенні якої підозрюють учасників протестів, – три роки позбавлення волі.

Серед підозрюваних троє журналістів – Дмитро Солтан (Буянов), Дмитро Кравчук та Артем Богославський, які співпрацюють з телеканалом «Белсат». Як повідомила правозахисна організація «Вясна», Солтана привезли в Жовтневий РУВД побитим. За словами школяра, якого випустили звідти, журналіста «били при затриманні, били в автозаку, потім били камерою по голові, камеру розбили». За даними «Вясни», під час недільних акцій протесту загалом затримали 314 людей.

Як повідомлялось, 1 листопада під час «Маршу проти терору» в Мінську силовики не пускали демонстрантів до народного меморіалу в урочищі Куропати, де традиційно в день пам’яті проходять заходи вшанування пам’яті жертв репресій кінця 1930-х років. Пізніше біля Куропат стались сутички правоохоронців з протестувальниками.

Нагадаємо, у Білорусі з 9 серпня, коли відбулися президентські вибори, тривають масові протести. Згідно з офіційними результатами виборів, переможцем оголошений Олександр Лукашенко, який перебував на посаді президента країни з 1994 року. Опозиція не визнала оголошених владою підсумків виборів, вважає їх сфальсифікованими. Під час протестів білоруські силовики жорстко поводяться з демонстрантами, затримуючи щотижня сотні людей.

Євросоюз не визнає легітимності президентства Лукашенка. 2 жовтня Рада ЄС запровадила санкції щодо 40 чиновників з Білорусі за фальсифікацію виборів і репресії проти учасників протестів. Санкції щодо посадовців режиму Олександра Лукашенка також запровадили США. 12 жовтня у ЄС погодили запровадження санкцій щодо Лукашенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
євген Показати IP 3 Листопада 2020 12:41
На Куєв усіх!
Порада Показати IP 3 Листопада 2020 12:50
Давно пора тих куплених люмпенів поставити на місце.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus