USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Протести в Києві: як минула ніч у наметовому містечку під ВР

19 Жовтня 2017 08:15
Ніч біля Верховної Ради на вулиці Грушевського минула спокійно, заявляють мітингувальники.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

Зранку активісти прибирають наметове містечко і чекають на голосування у парламенті двох законопроектів - щодо зняття недоторканності з нардепів й щодо змін виборчого законодавства. Питання створення антикорупційного суду у порядку денному наразі немає, тож депутати чекають на президентський законопроект.

Активісти кажуть, що пускатимуть до Ради безперешкодно усіх народних обранців, однак не випускатимуть у разі негативного голосування.

Зі слів нардепа Єгора Соболєва, після вчорашніх сутичок з силовиками у таборі значно побільшало мітингувальників. "В таборі стало втроє більше людей. Думаю, це вберегло нас від нових нападів. Коли люди мають добрі наміри та вимоги, на них нападають, намагаються когось залякати, спровокувати і пролити кров", – розповів політик.

Окрім того, Facebook-спільнота dtp.kiev.ua опублікувала фото, зроблені вночі під стінами парламенту. На знімках помітно, що не спали ні мітингувальники, ні правоохоронці, проте ситуація залишалася спокійною.
Нагадаємо, від 17 жовтня в Києві представники різних політичних сил протестують під стінами Верховної Ради за проведення політичної реформи. Урядовий квартал був перекритий правоохоронцями, між ними та демонстрантами час від часу виникали сутички.

Читати ще: Через побиття мітингувальників лучани збирались у Волинській ОДА

Мітингувальники вимагають зміни виборчого законодавства, зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. Увечері демонстранти розійшлися, але біля Верховної Ради залишилися намети з "оргкомітетом" мітингу.

Організатори мітингу заявляють, що їхня акція була результативною і закликають своїх прибічників продовжити її сьогодні, 19 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus