USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Сутички під Радою: постраждали троє активістів та 18 поліцейських

25 Січня 2022 22:17
У Києві правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом сутичок під час акції руху «SaveФОП» біля Верховної Ради.

Про це повідомляє Національна поліція.

«Сьогодні у зв’язку з проведенням акцій у центрі Києва правоохоронці та нацгвардійці посили заходи безпеки. Під час заходу між мітингувальниками та правоохоронцями виникли сутички через те, що активні учасники акції поводили себе агресивно, намагалися прорвати кордон поліцейських на охоронювану територію ВРУ та вчинили штовханину», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на неодноразові вимоги співробітників поліції припинити свої дії мітингувальники не реагували, тож аби відновити правопорядок, поліцейські «негайно втрутилися в ситуацію та відтіснили їх».

18 поліцейських та троє учасників акції отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Учасників, які чинили супротив законним вимогам правоохоронців та вчиняли протиправні дії, доставили до Печерського управління поліції.

Окрім того, в інтернеті поширилась інформація про те, що один із мітингувальників помер. Вказана інформація не відповідає дійсності. Чоловіку, якому стало погано, поліцейські надали першу медичну допомогу.

Учасники, які чинили супротив законним вимогам правоохоронців та вчиняли протиправні дії, були доправлені до Печерського управління поліції.

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, сьогодні, 25 січня, під будівлею українського парламенту відбулася акція руху «SaveФОП» під назвою «Влада, приймай, або йди геть!», учасники якої протестували проти тотальної фіскалізації.

Мітингувальники намагалися прорватися у будівлю Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ооо Показати IP 25 Січня 2022 22:41
Беспредел!!!Диктатура!!
1+1 Показати IP 25 Січня 2022 23:32
Да то Путін все
Корiнний лучанин Показати IP 25 Січня 2022 23:39
Мордор
питання Показати IP 26 Січня 2022 08:21
Це кого активістами називаєте? Не набридло це слово використовувати до різних оленів?!
Анонім до питання Показати IP 26 Січня 2022 11:07
То не активісти, то каламутники,які не хочуть платити податки, а потім верещать , де нормальна медицина, чому в школах навчання погане, а військові,поліція і т.д.повинні за копійки працювати, на пенсіонерів давно всі забили - хай кору з дерев жують. Від держави треба вимагати справедливого розподілу грошей і прогресивного оподаткування, наприклад,як в Німеччині, а не відміну касових апаратів. Держави без податків і порядку не існує.
Анонім Показати IP 26 Січня 2022 09:56
а хто активіст? люди вийшли щоб не душили штрафами.бо і так економіка падає. і що? влада не слухає нікого. ФОПи правильно роблять. а хто за касові то не думайте що підприємці покриватимуть ці штрафи а люди від підняття цін на все!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus