USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Протезування зубів: 10 питань до стоматолога*

29 Жовтня 2022 16:19
Хай якою детальною є консультація з фахівцем із Healthy Dent, зручно, коли ви маєте список основних питань, які вам точно захочеться поставити про протезування зубів. Ми спробували зібрати найпопулярніші й попросили фахівця на них відповісти.

1. Кому не варто встановлювати імпланти?

По-перше, людям із очевидними протипоказаннями:

- з інфекційними хворобами;

- із захворюваннями центральної нервової системи;

- людям із гіпертонусом жувальних м’язів.

2. Як підготуватись до імплантації?

Важливо розуміти, що за новим протезом буде потрібен уважний догляд. Тому варто підвищити рівень гігієни та догляду за всією ротовою порожниною, зробивши це звичкою ще до встановлення імпланта. Від цього також буде залежати термін його служби.

3. Чи є ризик відторгнення протеза?

Незнімні зубні протези зазвичай приживляються у 98,5% випадків. Для людей з алергією розроблено спеціальні безметалеві та пластикові протези. Отже, правильне приживлення залежить від кваліфікації фахівців, що виготовляють та встановлюють імплант, і правильної гігієни. Індивідуальні реакції є досить рідкісним явищем.

4. Кому підходить імплантація?

Майже всім. Головні критерії для успішної імплантації – це:

- здорові ясна;

- достатній об’єм кісткової тканини;

- регулярна гігієна.

В індивідуальному порядку переглядають випадки людей із хронічними захворюваннями: психічними, серцево-судинними, із діабетом. Окремо звертають увагу на курців та пацієнтів, яким було проведено променеву терапію. Тут головне – індивідуальний підхід, і в більшості випадків рішення про зубне протезування ухвалюють на користь процедури.

5. Коли треба змінювати тимчасовий протез?

Відповідно до рекомендацій лікаря, через 6-18 місяців.
6. Чому керамічний протез не завжди можна поставити одразу?

Постійний протез може зіпсувати ясна, що піднялися через відсутність зубів. Тимчасовий протез – це обов’язкова частина імплантації, що дає вашій ротовій порожнині звикнути до майбутнього постійного протезу. Тоді він справді зможе служити довго без сколів на коронках та без інших пошкоджень.

7. Які імпланти краще ставити?

Орієнтуйтесь на якість матеріалу. Преміальні лінійки не містять домішок у сплавах, а їх поверхня є більш еластичною і чистою. Через це біологічні тканини зрощуються з нею ефективніше. Ваш стоматолог обов’язково зорієнтує вас у варіантах.

8. Протезування – це боляче?

Процес імплантації є повністю безболісним. Після операції пацієнту може знадобитись найпростіший знеболювальний засіб, але багато хто обходиться і без нього.

9. Які ускладнення виникають після протезування?

У разі некоректного протезування може спостерігатись протезний стоматит. Також при недостатній гігієні опорні зуби можуть пошкоджуватися карієсом.

10. Як обрати «свого» фахівця?

За відгуками, за комфортом під час консультації. Орієнтуйтеся на власні відчуття, адже довіра між лікарем і пацієнтом – це надзвичайно важливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 29 Жовтня 2022 22:19
Хорошому лікарю ( стоматологу чи іншому) реклама не потрібна....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus