USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Протягом червня рибоохоронний патруль Волині вилучив майже 60 кг риби

3 Липня 2018 20:23
У червні Волинським рибоохоронним патрулем спільно із громадськими інспекторами, працівниками поліції та екологічної інспекції було проведено 44 рибоохоронних рейди. В результаті цих рейдів викрито 105 порушень природоохоронного законодавства. З них було виявлено 36 грубих порушень за ч.4 ст. 85 КУпАП, пов’язаних з використанням заборонених знарядь та інших засобів лову, 53 порушення любительського рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, шість порушень за ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут біоресурсів), одне порушення за ст.85-1 КУпАП (торгівля забороненими знаряддями лову) та два порушення за ст.188-1 КУпАП. Також складено сім безгосподарських актів згідно яких вилучено 44 од. сітних знарядь лову.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За місяць патрульними було затримано 98 порушників, які завдали збитків рибному господарству на суму 13 246 грн. У браконьєрів вилучено 44 сітки та 58 кг водних біоресурсів з яких 20 кг на ринках області. По 43 справах матеріали були направлені в суди для вирішення питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 12 червня під час проведення рибоохоронного рейду патрулем було виявлено порушника, який здійснював лов водних біоресурсів за допомогою трьох сіток. В результаті у чоловіка було вилучено рибу в такій кількості: лин – 8 екз., лящ – 3 екз., плітка – 12 екз., плоскирка – 8 екз., загальною вагою 5,5 кг. Завдано збитків у розмірі 5511 грн. Інцидент стався на річці Турія, поблизу села Бузаки Камінь-Каширського району Волинської області.

Також 23 червня було зафіксовано факт браконьєрства у ставку поблизу села Хорів Локачинського району. Двоє громадян здійснювали лов риби з гумового човна, використовуючи три сітки. В результаті порушники виловили 136 екземплярів карася сріблястого, завдавши збитків рибному господарству на суму 4 080 грн.

«За фактами порушень на чоловіків складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали по справах направлено до суду для притягнення винних осіб до відповідальності та відшкодування завданих ними збитків», - заявили в Управлінні Держрибагентства у Волинській області.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

До слова, у відомстві функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія»: 067-360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства - прохання повідомляти Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером телефону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Історія Показати IP 3 Липня 2018 21:07
Супер результативність на 44 рейда 60 кг. риби по 1 кг 350 грам за рейд. Вітаємо.
рибалка Показати IP 4 Липня 2018 09:23
Один браконьер за день більше виловлюе.Не робота,а окозамилювання.60кг такоі"риби" на ринку коштуе приблизно 3000грн,думаю,що 44рейди інспекторів рибоохорони,екологів та поліцейських,іх зарплата для держави обійдеться набагато дорожче.Навіщо плодити цих нероб,які знімають сітки,ятери про людське око,а потім віддають все начиння назад браконьерам,чому відразу намісці не знищують?Кому потрібна та дурна іхня писанина,про проведену "роботу"?
Волинський рибак Показати IP 4 Липня 2018 10:00
Історія , і рибалка про що ви говорите????!!! Ви хочете щоб в цих статтях писали що браконьєри виловили 15 тон риби чи що??? Навпаки коли такі "рибаки" не встигли виловити риби то добре чи рибінспекторам треба чекати коли в браконьєрські сітки налізе побільше риби і в них здохне. !!! А знищувати на місці браконьєрські сітки не дозволяє наше "ДОСКОНАЛЕ" Законодавство. Читайте законодавство писаки !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus