USD 39.56 39.80
  • USD 39.56 39.80
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.72 9.90

За два тижні на Волині виявили 26 випадків порушень правил рибальства

15 Листопада 2023 23:00
З 1 по 13 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 26 порушень правил рибальства.

Зокрема, 14 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням кількості дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми із забороненим знаряддям лову), 5 порушень – за ч.4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову), 6 порушень – за ч.1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби). Крім цього, складено 1 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна, інформують у патрулі.

До суду передано 11 справ для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

До прикладу порушення виявили 2 листопада в м.Луцьку на ярмарку на вул. Глушець громадянин здійснював продаж риби (короп) загальною вагою 40 кг без документів, що підтверджують її законність придбання та походження.

9 листопада на водосховищі Турське Заболотівської територіальної громади (гідрологічний заказник місцевого значення «Озеро Тур») житель селища Заболоття здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна сіткою. Риби не зловив.

10 листопада на р. Стир, поблизу с. Липа Берестечківської територіальної громади було виявлено майно, власник якого не встановлений (сітки риболовецькі 5 од. протяжністю 160 м). Також була виявлена щука вагою 2 кг, яка була випущена в р. Стир. Таким чином вдалося запобігти заподіяння збитків рибним запасам на суму 3468 грн.

11 листопада при проведенні рибоохоронного рейду на ринку в м.Берестечко було виявлено порушення:

- громадянка здійснювала продаж живої риби (карась сріблястий, короп, товстолоб) загальною вагою 96 кг без документів, що підтверджують її законність придбання та походження.

- громадянин здійснював продаж риби загальною вагою 32 кг (короп, товстолоб, щука) без документів, що підтверджують її законність придбання та походження.

На порушників складено адмінпротоколи за ст.88-1 ч.1 КУпАП (незаконний збут риби).

11 листопада на водному об’єкті поблизу с. Жабче Городищенської громади Луцького району викрито порушення правил рибальства. Громадянин здійснював вилов риби сітками. Складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
Довідка

Стаття 88-1 КУпАПС визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus