USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня, – Епіфаній

29 Грудня 2018 15:46
Процедура надання Православній церкві України Томосу про автокефалію розпочнеться 5 січня.

Про це розповів предстоятель незалежної помісної української церкви митрополит Епіфаній в інтерв'ю телеканалу Прямий.

"Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня. Там уперше ми разом - я як предстоятель незалежної помісної православної церкви й Вселенський Патріарх Варфоломій - подякуємо Богові найперше молебнем у храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі, й потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським Патріархом на Фанарі 5 січня. А вже 6 січня відбудеться особисте богослужіння - це вперше - двох предстоятелів: патріарха Варфоломія як першого серед рівних патріарха і також патріарха вже вільної незалежної помісної православної церкви", - розповів він.

Митрополит Епіфаній додав, що після урочистої літургії буде вручено Томос про автокефалію української Православної церкви.

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Патріарх Варфоломій запросив його до Стамбула для отримання томосу 6 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Михайло Т. Показати IP 29 Грудня 2018 16:11
Вітаю народ України з наданням Православній церкві України Томосу про автокефалію, який розпочнеться 5 січня. СЛАВА УКРАЇНІ !!!!!!!
Петрук В.М. Показати IP 29 Грудня 2018 16:35
Дочекалися українці відновлення своєї історичної канонічної автокефальної Православної церкви, яку в XVII ст. присвоїла собі Росія . Буде своя канонічна церква , баде і держава УКРАЇНА ! Слава Україні і її народу !
Украинка до Петрук В.М. Показати IP 29 Грудня 2018 17:58
А теперь принадлежит Константинопольской церкви, под руководством Америки....так где независимость увидели?.....Но главное, что не России......Америка очень заботится об украинцах....так хорошо стало, что миллионы уезжают из страны....Одним "СЛАВА УКРАИНЕ" не проживешь.....
123 до Украинка Показати IP 29 Грудня 2018 21:17
Де вони взагалі зараз бачать незалежність? У чому? Після Майдану поняття "незалежність" та "гідність" просто як знущання над простими українцями. Ось і церква. Турецького патріархату, стамбульського...Питання ще мене цікавило завжди: наші віруючи для чого у церкву ходять? Часом вони не переплутали храм Божий з будинком політпросвіти? Проповіді стали схожі з виступами провладних агітаторів. І це, до речі, я кажу про українську церкву не московського патріархату, бо туди не хожу. Церква перетворюється на інститут перекодування мізків українців на потрібний новим господарям лад.
ігор луцький до Украинка Показати IP 30 Грудня 2018 00:23
від вашого расейського комента вонь стоит невыносимая.
Анонім Показати IP 29 Грудня 2018 18:24
Ви Батюшки Бога за доларом бачити!!!
васько василенко Показати IP 29 Грудня 2018 20:12
Ой..йо йо йой ....що ж то буде???? Треба бабцям зо села нести старим мацьковским попам : яйко, млеко.... а то з голоду помруть????
Правда Показати IP 30 Грудня 2018 08:07
У всьому "виновата америка". Московія вбиває наших людей-америка,анексує території-америка,захоплює заручників-америка.Не підписуйтесь хоч українкою.А церква українська автокефальна відбулась.Можете надутись і луснути від злості.Слава Богу і Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus