USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вірменська апостольська церква виступила проти надання Томосу Україні

17 Листопада 2018 22:23
Вірменська апостольська церква не визнає надання Україні Томосу про автокефалію, заявив католікос всіх вірмен, верховний патріарх Гарегін II.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ТАСС.

«Вірменська апостольська церква є прихильницею канонічності. І в цьому відношенні ніколи не може вітати кроки, які спрямовані на поділ, розчленування церкви», — зазначив Гарегін II.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акта про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створенні в Києві стравропігії та визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Української церкви.

За словами предстоятеля УПЦ КП Філарета, Томос буде отримано після обрання предстоятеля патріархату на об’єднавчому соборі.

Як повідомлялось раніше, Польська православна церква заборонила своїм священикам контактувати з представниками Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. Причиною такого рішення у ПАПЦ називають те, що «в минулому було багато зла». Також проти надання Україні Томосу про автокефалію виступили Росія, Білорусь, Сербська та Антіохійська церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Stalker Показати IP 18 Листопада 2018 08:02
А чому вона Вірменьська а не кацапська?
ігор луцький до Stalker Показати IP 18 Листопада 2018 09:17
Вірмени-народ гордий і не погодився бути холуями в московських попів.
123! до Stalker Показати IP 18 Листопада 2018 09:23
Більш того, вірменська церква не є православною... То чому її так цікавлять справи у православних ??? Скоріше за все, через велику дружбу з рашою!
Степан (Крымчанин) до 123! Показати IP 18 Листопада 2018 11:18
помиляєшся. Довідка(вікіпедія)- Вірме́нська апо́стольська це́рква (вірм. Հայաստանեայց Առաքելական Եկեղեցի, Hayastaneayc’ Aṙak’elakan Ekeġec’i) — одна з найдавніших християнських церков. Належить до Давньосхідних православних церков.
Аналітик В.М.Т. Показати IP 18 Листопада 2018 09:33
Працює і діє по вказівці Кирила за хороші гроші ....!!!
Сталкеру Показати IP 18 Листопада 2018 09:40
А чому вона має бути "кацапська", тому, що вам цього хочеться, тому, що не по вашому приймають рішення, тому, що хто не підспівує вам, той автоматично стає ворогом?
Правда Показати IP 18 Листопада 2018 10:55
Вірменська апостольська церква-це хто?Іноземна церква в Україні.Визнавати чи не визнавати будь щось-це не її справа.Платіть справно за оренду приміщень і моліться Богу.Все.
Українець Показати IP 18 Листопада 2018 11:23
В Храмі Христа Господнього постійно конфліктують з греками і навіть були бійки.Нам їх заяви ні до чого.Нам своє робить і ніхто вже цього не зупинить.Українській помісній церкві БУТИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus