USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Проти заступника Саакашвілі відкрили кримінальне провадження

14 Квітня 2016 09:54
Щодо виконувача обов'язків заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Боровика порушили кримінальне провадження за наругу над українським прапором.

Про це на писав у Фейсбуці радник глави МВС Іван Варченко.

"Відомий Саша Боровик розмістив на своїй ФБ-сторінці розмальований статевими органами прапор України. Йому, напевне, видалося, що таке трактування державних символів своєї країни несе високу мистецьку цінність і є вершиною креативу. З таким польотом фантазії справедливо не погодилася частина депутатського корпусу Верховної Ради. Оцінивши зневагу до прапора як ганебний вчинок депутати вимагають від Президента звільнити Боровика з посади заступника голови Одеської ОДА і видворити його з України", - нагадав Іван Варченко.

При цьому він зауважив, що що першу частину вимоги (про звільнення з посади) виконати цілком реально в межах нинішнього законодавства України. А от друга (про видворення) - перебір.

"Чинна Конституція України гарантує, що громадянин не може бути позбавлений громадянства і вигнаний за межі України (стаття 25). Порядок набуття та припинення громадянства визначає Закон "Про громадянство України". На його підставі у березні 2015 року Боровик зміг швидко стати громадянином України після того, як у 1989 році виїхав у пошуках кращої долі до Європи.

Громадянство України надає людині різні права. У тому числі - право стати заступником міністра, заступником голови облдержадміністрації, вести активну громадську й політичну діяльність. На жаль для багатьох, громадянство передбачає ще й обов'язки. Таким Конституційним обов'язком є необхідність додержуватися Конституції та законів України (стаття 68 Конституції)", - написав Варченко у Фейсбуці

"11 квітня Національна поліція (слідче управління ГУ НП в Одеській області) за цим фактом розпочала кримінальне провадження за частиню 1 статті 338 Кримінального кодексу України "Наруга над державними символами", - йдеться у дописі Варченка.

Кримінальний кодекс, підкреслює він, говорить, що публічна наруга над Державним Прапором є злочином і карається штрафом 850 гривень, або арештом до 6 місяців, або позбавленням волі до 3-х років (стаття 338 ККУ).

ЧИТАТИ ЩЕ: ПАЛИЦЯ ТА КОЛОМОЙСЬКИЙ ПРОКОМЕНТУВАЛИ АНТИУКРАЇНСЬКІ ЗАЯВИ БОРОВИКА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ізя Показати IP 14 Квітня 2016 16:10
он с бедной еврейской семьи! он не знал шо это прапор!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus