USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Протипожежні правила школярів Волині «тягнуть» на призові місця всеукраїнського конкурсу

30 Жовтня 2008 12:59
Юні волиняни зайняли призові місця на Всеукраїнському конкурсі на кращий літературний твір на протипожежну тематику про діяльність пожежної охорони та добровільного пожежного товариства. Про це 30 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
 
Всеукраїнський конкурс на кращий літературний твір на протипожежну тематику про діяльність пожежної охорони та добровільного пожежного товариства проводився під гаслом «Щоб  жити в безпеці тобі і мені, надзвичайним ситуаціям скажемо: «Ні!» Молодь тісніше гуртує ряди, проти нещастя, проти біди». На нього з усіх куточків України надійшли твори, в яких діти моделювали життєві ситуації, спрямовані на виховання навичок пожежної безпеки, а також вигадували історії з життя казкових персонажів у різних віршованих формах та у прозі та створили чимало  шедеврів  з простих істин, що звуться правилами.
 
За інформацією центру пропаганди ГУ МНС у Волинській області, три вірші юної поетеси Діна Борис із села Суходоли Володимир-Волинського району «Лисиччині гостини», «Хатинка Дряпка», «Пригода мавпочки», ілюстровані малюнками, зачепили серця столичних журі і волинянка зайняла друге місце на Всеукраїнському конкурсі.
 
На урочистій лінійці у Суходільській ЗОШ 1-3 ступеня цінним подарунком і квітами привітали талановиту дівчину працівники Володимир-Волинського райвідділу ГУ МНС  в області, грамотами і подарунками – голова добровільного пожежного товариства  області Григорій Загородній та головний спеціаліст управління освіти та науки ОДА Неоніла Ващук.
 
А мешканка села Забужжя Любомльського району 15-річна Ольга Коваль стала бронзовим призером України на кращий літературний твір на протипожежну тематику. Бо її «Андрійкова пригода» – прозовий твір про сонце, яке підглядало у шпаринки між дошками і все бачило (радість малюка  від знайдених сірників, які він нього ховала бабуся, образу та страх перед вогнем, що «обіймався із сухими дошками на стіні хлівчика» і сльози, які «котились з маминих  очей, мов горошини», коли врятований сусідом малюк лежав у лікарні у бинтах), сколихнула серця поважних членів журі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus