USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проживання безплатне, комуналка – 6 тисяч: мешканці луцького готелю, в якому зробили гуртожиток, ошелешені оплатою

16 Серпня 2023 16:32
Безкоштовне проживання для переселенців, однак плата за комунальні послуги – чотири тисячі гривень і навіть більше. Окремі мешканці своєрідного гуртожитку, який діє на базі одного з луцьких готелів, кажуть, що їм повідомили про підвищення комунальних платежів.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Мешканка Вікторія має групу інвалідності, у гуртожиток її поселили пів року тому. Зарплата чоловіка, розказує Вікторія, сягає близько 8 тисяч гривень. У неї самої, зізнається, ДЦП. Каже, що досі у гуртожитку платила за комунальні послуги 150 гривень за добу. Нині їй повідомили, що піднімають вартість до 200 гривень.

«Я приходжу до них, показую лист. А вони мені говорять, що всім ціни підняли. Це неправда, бо половина платить стару ціну. Я згідна платити 4500 за проживання за місяць. Коли ми заїхали з чоловіком, то не просили знижок. В мене посвідчення першої групи інвалідності. Вони нам дали дві кімнати, але сказали, що ми будемо платити, як за одну», – розповідає жінка.

Вікторія просить, аби її з чоловіком переселили з двокімнатного номера в однокімнатне житло.

«Ми одружилися, нам треба житло окреме. В мене мама після смерті чоловіка, вона не готова жити разом. Чоловікові більше на дорогу піде, щоб з села доїжджати на роботу туди й назад», – каже мешканка «гуртожитку».
Окрім Вікторії, в готелі живе багато вимушено переміщених осіб, яким нікуди йти. Віра Артемівна із Сіверська Бахмутського району розповідає, що її квартира згоріла після вибуху бомби. Її син нині воює.

Жінка донедавна за кімнату платила майже чотири тисячі гривень. Показує договір: саме проживання для вимушено переміщених осіб безкоштовне, а гроші платить, так би мовити, за комунальні послуги.

Інша сім’я внутрішньо переміщених осіб каже, що за компослуги платять шість тисяч гривень. Люди говорять, що вдячні і за ті умови, які мають. Разом з тим наголошують, що підвищення плати їм може бути непосильне. І дивуються, чому в гуртожитку така ціна за комунальні послуги.

«Ви ж самі проживаєте у квартирах і знаєте, що влітку люди менше платять, взимку – більше, бо починається опалювальний сезон. Чому в них така ціна цілий рік? Опалення ж літом немає, а щомісяця ціна за комунальні послуги шість тисяч гривень», – дивується Тетяна Яківна, яка виїхала з окупованої території.

І якщо у внутрішньо переміщених осіб є принаймні договір, то Вікторія каже, що поселилась просто через усну домовленість.

«Я кажу: «А чому не можна карткою розрахуватись, якщо у вас є фіксована ціна для всіх?» Вони відповідають, що їм підходить лише готівка. Я поселилася на усній домовленості. Коли просила у них квитанцію, вони мені сказали, що все у себе записують. Будь-який підприємець, який утримує гуртожиток чи готель, платить податки від фіксованої суми, яку платять мешканці. Тобто якщо ви берете з кожного різну суму, значить ви приховуєте, скільки податків маєте заплатити», – переконана Вікторія.

Директорка готелю пообіцяла розповісти про ситуацію, яка склалася, згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus