USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

При луцькій школі вперше створять клас для особливих діток

17 Серпня 2018 14:52
У Луцьку мають намір створити спеціальний клас для діток з особливими потребами. Для цього потрібно перейменувати ЗОШ № 3.

Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що створення такого класу – новація.

«Подібних класів у нас ще не було, але на звернення батьків будемо це реалізовувати. Обрали саме 3 школу, адже вона декілька років поспіль функціонує з інклюзивною формою навчання. Торік до навчання туди прийшла незряча дитина, закупили відповідне обладнання, навчали педагогів. Є позитивна динаміка щодо надання інклюзивної освіти.

А зараз на звернення батьків дітей, які мають особливі потреби, є пропозиція створити спеціальний клас для 8 дітей віком 7-8 років. Медичні показники їм дозволяють навчатися в школі. Хоча вони не матимуть документа про освіту, лише довідку. Це будуть дітки із синдромом «аутизм» та затримкою психічного розвитку. Поруч є медперсонал. Допомагатимуть в навчанні і волонтери, так як законодавство не дає нам можливість ввести ставку асистента», - інформувала Зіновія Лещенко.

Та додала, що батько одного з учнів, зобов’язався забезпечити клас технікою, меблями та всім необхідним.

Підтримуючи звернення лучан, члени профільної комісії рекомендують перейменувати комунальний заклад «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Луцької міської ради Волинської області» у комунальний заклад загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 3 Луцької міської ради Волинської області» та затвердити новий статут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 17 Серпня 2018 15:10
В Липлянах для таких дітей є школа-інтернат,а також є реабілітаційниц центр в Луцьку.В школі№3 і так дітям місця мала,вчаться у дві зміни.
лучанка до лучанка Показати IP 17 Серпня 2018 15:18
в школі 2-3 таких дітей, при чому тут слово "ліцей". Читаємо закони. Для ліцею є свої порядки і закони. Це звичайна школа (дешева в оплаті і в центрі) а педагоги пройшли кваліфікацію для ліцею. Так є Концепція МОН для ліцеїв, але для цієї школи.. Просто я знаю і школу і законодавство. Ростіть,дорогі ...
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2018 15:16
В 5 школі Луцька статут застарілий, й назву "спеціалізована" відповідно до нового закону треба б міняти, і статут, і директора
лучанин до Лучанка Показати IP 17 Серпня 2018 15:38
міняти і управління освіти, або їх юристів
лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 20:05
Не треба перевантажувати науками таких діток. Здоровіші виростуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus