USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Прибережну смугу озера Люцимер прибирають від сміття

8 Квітня 2016 09:15
З ініціативи Шацької селищної ради і силами працівників КП «Будинкоуправління» наводиться лад у прибережній смузі озера Люцимер, зокрема вирізуються і спалюються чагарники.

Про це повідомляє «КОРДОН».

Нагадаємо, Люцимер - озеро дуже велике. Воно займає третє місце за площею серед групи Шацьких озер. Розміщене серед лісних масивів, де ви знайдете досить санаторіїв, баз відпочинку і садиб.

На північному березі Люцимера розташований районний центр Шацьк. Озеро мальовниче. На синіх водах плаває біла лілія та жовта кувшинка.

Люцимер славиться багатством водоплавних птахів: лебеді, гоголі, крякви, гагари. Тут водиться близько 10 видів риб, у тому числі й вугор.

Цікаво, що декілька років тому на березі Люцимера археологи знайшли залишки житла поморської культури. На думку дослідників, саме тут колись знаходилось літописне місто Рай.

Люцимер – взагалі цікаве озеро у плані історій. Взяти хоча б його красномовну назву, про походження якої розповідають казки-легенди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
DRAKULKA Показати IP 8 Квітня 2016 10:09
Та яких 10 видів риб? Втричі більше!
Колега до DRAKULKA Показати IP 8 Квітня 2016 14:06
Вєталь. Звідки знаєш? ;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus