USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Якісний склад води в річках Волині - перевищення іонів марганцю і міді

17 Січня 2015 18:31
Моніторинг якісного складу поверхневих вод річок, озер, джерел та ставків Волині показав, що у річці Турія спостерігається підвищений вміст іонів марганцю і міді.

Відповідні висновки зробили у лабораторії Волинської гідрогеолого-меліоративної партії, - про це повідомляє ПроКовель із посиланням на прес-службу відомства.

Так, за 2014 рік відібрали 457 проб та зробили 10517 аналізів щодо якісного складу річок, озер, джерел, ставків Волині.

Проби у річці Турія відбирали щомісячно. У квітні зафіксували перевищення нітритів, а в листопаді – амонію. Протягом року також спостерігався підвищений вміст іонів марганцю і міді.

Якість води річки Стир в цілому відповідає критеріям загально-господарського призначення. Відзначаються незначні підвищення іонів нітритів , міді і марганцю.

Проби на визначення якості води у річці Прип’ять відбираються щоквартально. Згідно з результатами спостережень в 2014 році якість води була відносно стабільною. У другому, третьому і четвертому кварталах відзначено незначне перевищення іонів заліза «для рибогосподарського споживання», а протягом року марганцю і міді.

У річці Стохід спостерігався підвищений вміст марганцю і міді. У другому та третьому кварталах відзначили збільшення вмісту іонів заліза.

Якісний склад води на річці Західний Буг протягом року залишався відносно стабільним. Лише в червні зафіксували підвищену концентрацію іонів амонію.

Також зафіксували перевищення концентрації іонів марганцю і міді для рибного господарства.

У цілому, якісний стан річок Волинської області за результатами державного та обласного моніторингів - задовільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus