USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Принципове рішення: віряни ще двох волинських сіл приєдналися до ПЦУ

9 Травня 2022 20:57
Церковна громада волинських сіл Кречів та Мовники ухвалила рішення про приєднання до Православної церкви України.

Про це повідомили у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

9 травня Преосвященний єпископ Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з парафіянами Різдва-Богородичного храму сіл Кречів та Мовники Володимир-Волинського району. Адже місцеві віряни під час зборів вирішили вийти з підпорядкування Московського патріархату.

Під час зустрічі було написано прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоби прийняти їх у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України. Архієрей задовільнив їх прохання.
Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та кривавих звірств росіян почався активний процес переходу релігійних громад із УПЦ до ПЦУ, зокрема й на Волині.

Напередодні повідомляли про те, що з Московським патріархатом попрощалися у селі Щурин Доросинівської громади, а також у селі Городині на Рожищенщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus