USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ПриватБанк очолить самозванець?

19 Липня 2017 07:00
Головою правління націоналізованого в грудні 2016 року ПриватБанку може стати німецький банкір Райнер Мюллер-Ханке, кандидатуру якого пропонує Європейський банк реконструкції і розвитку.

Зі слів редактора програми «Гроші», креативного продюсера департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександра Дубінського, Мюллер-Ханке, якого Мінфін хоче призначити главою ПриватБанку, свого часу разом з Валерією Гонтаревою спустошив Swedbank. Окрім того, економіст може виявитися самозванцем.

Колишні працівники Swedbank передали сайту dubinsky.pro порядок денний зборів акціонерів банку, на якому обговорювалося питання невідповідності Райнера Мюллера-Ханке посаді голови правління банку.

За інформацією акціонерів, диплом про економічну освіту німця - підроблений. В наявності у нього немає оригіналів документів про закінчення економічної спеціальності, лише ксерокопії.

За словами працівників Swedbank, під час роботи в банку (до продажу шведам належав Сергію Тігіпку) Мюллер-Ханке штучно занижав вартість кредитного портфеля фінустанови при її продажі.

Портфель кредитів Swedbank на 2,4 млрд гривень (300 млн дол) був проданий Дельта Банку за посередництва юридичної фірми "Шевченко, Дідковський і партнери" за ціною близько 5 (!) центів за долар. Потім цей портфель був розділений і перепроданий за посередництва ICU Гонтаревої вже по 30 центів за долар.

Таким чином, арбітраж учасників угоди, серед яких був і Мюллер-Ханке, склав до 75 млн доларів.

"Такий цінний і кмітливий в схемах обкрадання банків кадр - безумовно, дуже стане в нагоді чиновникам у ПриватБанку", - пише Дубінський.

За інформацією dubinsky.pro, перед оголошенням фейковий конкурсу на заміщення посад голови правління та першого заступника голови ПриватБанку, міністр фінансів Олександр Данилюк вже провів співбесіду з "фейковим німцем".

Сім'ї Данилюка і Дідковського розташовані по сусідству в передмісті Лондона.

Можна припустити, що і в НБУ проблем з узгодженням у Мюллера-Ханке, з огляду на його плідну співпрацю з Гонтаревої, - не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 19 Липня 2017 10:31
Скільки ту корівку вже доїли, а люди всеодно вірять в той маразматизм про надійність ПБ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus