USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Привласнили 100 млн: під виглядом соцвиплат з ЄС шахраї ошукали понад 5 тис. українців

30 Червня 2022 07:19
Правоохоронці викрили злочинну групу на привласненні 100 мільйонів гривень українців під виглядом соціальних виплат з Європейського Союзу.

Про це повідомляє кіберполіція України.

«Дев’ятеро осіб створили та адміністрували понад 400 фейкових вебресурсів для отримання банківських даних громадян. Через сайти українцям пропонували сформувати заявку на виплату грошової допомоги від країн Європейського Союзу. За фішинговими посиланнями потерпілі проходили опитування та зазначали реквізити банківських карток. Отримавши банківські дані, зловмисники здійснювали несанкціоноване втручання до онлайн-банкінгу та виводили гроші з рахунків громадян», - ідеться в повідомленні.

За даними Національного банку України, зловмисники ошукали понад 5 тисяч громадян. Загальна сума збитків сягає понад 100 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) ККУ.

Під час війни зловмисники постійно спекулюють на темі фінансової допомоги українцям, які постраждали від дій рф. Кіберполіція від початку війни викрила майже 500 осіб, які причетні до онлайн-шахрайства.

Завдяки небайдужості людей, кіберполіція заблокувала більше ніж 3 тисячі ворожих ресурсів із загальною аудиторією понад 23 млн осіб. Уся країна піднялася для того, щоб інформаційні ресурси російських окупантів не працювали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Закони війни Показати IP 30 Червня 2022 10:07
Для мародерів, шахраїв, зрадників, на час воєнного стану має бути передбачена вища міра покарання. Крапка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus