USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Путін чекає на зиму, щоб ухвалити рішення, – ISW

31 Жовтня 2022 11:17
Президент Росії Володимир Путін чекає на зиму та настання холодів, сподіваючись, що холодна пора року зможе вплинути на позицію Європи щодо України.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW), передає Gazeta.ua.

Як зазначають військові аналітики, Путін навряд чи піде на ескалацію до застосування тактичної ядерної зброї, якщо тільки раптовий крах російської армії не призведе до неконтрольованого просування українських військ на всій території військових дій.

«Така ситуація можлива, але малоймовірна», – зазначають в ISW.

Крім того, за прогнозами, малоймовірно, що Путін прагнутиме прямого військового конфлікту з НАТО. Проте, ймовірно, продовжуватиме натякати на можливість російського тактичного ядерного удару та нападу на НАТО з метою «зламати волю Заходу продовжувати підтримувати Україну».

За даними ISW, поєднання щойно завершеної часткової мобілізації резерву та щорічного призовного циклу створює ще дві ймовірні хвилі російських військ, які воюватимуть в Україні – одна з них поповнить ряди загарбників протягом наступних кількох тижнів, а інша почне вливатися навесні 2023 року.

При цьому в інституті заявляють: російська часткова мобілізація резервістів, що щойно завершилася, переконливо свідчить про те, що Путін має намір продовжувати воювати до 2023 року, а не розраховувати на певне припинення вогню або на ескалацію, яка могла б завершити війну на його умовах.

Також у ISW запевняють, що європейські уряди підготували своє населення до складної зими, максимально запаслися енергоносіями та створили умови для скорочення споживання енергоресурсів навіть за рахунок значних економічних втрат.

«Ці дії свідчать, що європейські лідери готові до тиску, з яким вони, ймовірно, зіткнуться на початку холодного сезону», – повідомляють аналітики.

Як передбачає ISW, Путін спостерігатиме за впливом зими на волю європейців, щоб вирішити, чи відправляти навесні в Україну своїх призовників, чи вдатися до якогось іншого способу дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Білорус Показати IP 31 Жовтня 2022 13:29
У путіна інтелект на рівні дворового бомжа російського

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus