USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Путін доручив міноборони Росії ввести війська в «ДНР» та «ЛНР»

22 Лютого 2022 08:00
Президент Російської Федерації Володимир Путін доручив ввести війська на окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в указах Путіна, опублікованих на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії, пише Українська правда.

«У зв’язку зі зверненням голови «Донецької народної республіки» Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього Указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території «Донецької народної республіки» функцій щодо підтримання миру...

У зв’язку зі зверненням голови «Луганської народної республіки» Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території «Луганської народної республіки» функцій щодо підтримання миру».

У пунктах 2 і 3 указів Путін доручає Міністерству закордонних справ РФ провести переговори з бойовиками ОРДЛО про підготовку проекту договору «про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» та подати пропозицію про його підписання, а також переговори «про встановлення дипломатичних відносин» та досягнуту домовленість оформити документально.

У пункті 1 сказано наступне: «З огляду на волевиявлення народу «Луганської / Донецької народної республіки», відмову України від мирного врегулювання конфлікту відповідно до Мінських угод, визнати «Луганську / Донецьку народну республіку» як суверенну та незалежну державу».

Укази набирають чинності з дня підписання.
Читати ще: Завершення війни чи нова ескалація? Як Путін визнав «ЛДНР» та що буде далі на Донбасі

21 лютого Путін оголосив рішення про визнання «ЛДНР».

Сьогодні рішення мають затвердити обидві палати російського парламенту – Держдума та Рада Федерації. Але після рішення Путіна вони, звісно ж, його ухвалять.

Крім того, Держдума та Рада Федерації ратифікують угоди про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу з «ЛДНР». В тому числі у військовій сфері. Це матиме на увазі й те, що на територію «республік» можуть зайти Збройні сили Російської Федерації.

Читати ще: В Євросоюзі відреагували на рішення Путіна визнати «незалежність» "ЛДНР«

Путін уже попередив у своєму зверненні: «Від тих, хто захопив і утримує владу в Києві, ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. Інакше вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком і повністю на совісті режиму, який править на території України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 09:26
То вже вводять "пекельні" санції чи ще ні, хай дадуть знати партнери, а то ми вже геть заплуталась.
Vasyl до Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 11:13
Напевно, поки що ні, вони "вкрай стурбовані і занепокоєні"...
Аут до Vasyl Показати IP 22 Лютого 2022 12:26
Ватан, біжи рупії скидай, купи хоть пару доларів, бо Євро у вас вже під 100 деревяних. Ахахаха...
В . Показати IP 22 Лютого 2022 09:34
Срочно приступить к разработке и производству ядерного оружия и средств его доставки
Дідо Бідон до В . Показати IP 22 Лютого 2022 10:51
А ядерну квасолю я вам продам.
ботоксШМЯК до В . Показати IP 22 Лютого 2022 12:25
Ядерна зброя це круто. Але, в ситуації з Україною, навіть мова про створення ядерної зброї буде використану пуйланом, як привід для вторгнення в Україну. І таке вторгнення видаватиметься на перший погляд законним, - бо ж воно буде спрямовано проти ядерного тероризму та загрози ядерної катастрофи. Тому, з ядерною зброєю поки що не потрібно спішити, А ОТ ПЕРЕКИНУТИ КОШТИ З ВЕЛИКОГО кРАДІВНИЦТВА НА ПОТРЕБИ ЗСУ ДІЙСНО ПОТРІБНО, І ЦЕ А РАЗИ ЕФЕКТИВНІШЕ РОЗМОВ ПРО ЯДЕРНУ ЗБРОЮ.
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 13:54
Першим дідом слід відмінити виплати пенсій і соцдопомог на окупованій території. Припинити постачання води та світла. Дати добу бажаючим виїхати і закрити усі пропускні пункти. Носилися з тою дирою, як з писаною торбою, але добре, що виграли час і зміцнили армію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus