USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін і Лукашенко домовилися про спільне військо: в ISW розповіли, чи можлива атака з півночі

11 Жовтня 2022 08:34
Росія та Білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Втім диктатор Володимир Путін та самопроголошений президент Олександр Лукашенко навряд наважаться атакувати Україну з півночі.

Про це йдеться у звіті американського Інститут вивчення війни (ISW), передає ТСН.ua.

"Російські та білоруські війська навряд чи атакуватимуть Україну з півночі, попри про те, що Білорусь і Росія погодилися розгорнути регіональне угруповання військ Союзної держави – стратегічне формування російських і білоруських частин, завданням якого є оборона Союзної держави", – йдеться в повідомленні.

Аналітики вважають, що російський компонент будь-якого формування регіонального угрупування військ буде складатися з мобілізованих або призовників. Вони ж мають низький рівень підготовки, а тому не становитимуть значної загрози для України.

Читати ще: «Не провокуйте нас»: в Міноборони Білорусі повідомили, чи збираються воювати проти України

Крім того, компонент може складатися з частин 1-ї гвардійської танкової армії, 20-ї загальновійськової армії та повітрянодесантних підрозділів. Вони вже зазнали значних втрат в Україні та мають суттєво знижену боєздатність.

До слова, в ISW оцінювали, що Кремль сподівається використати білоруські військові об'єкти та інфраструктуру для підготовки мобілізованих солдатів. Втім, навіть це не є індикатором неминучого відкритого вторгнення до України з території сусідньої Білорусі.

Читати ще: Білорусь звинуватила Україну в підготовці удару по її території. В МЗС відреагували

Своєю чергою, Москва може спробувати використати свої сили в Білорусі, аби "зафіксувати" українські війська під Києвом та не допустити їхньої передислокації до іншого місця або ж участі в контрнаступі, наголошують американські аналітики.

Вони вважають, що наразі диктатор Лукашенко не може собі дозволити внутрішні наслідки прямого білоруського втручання у війну. А агресорка Росія тим часом не має можливості швидко сформувати наземні ударні сили з нуля або ж з чинних в Білорусі підрозділів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus