USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Путін може змістити Лукашенка і без війни, – експерт

20 Лютого 2017 21:12
Для того, щоб змістити президента Білорусі Олександра Лукашенка Путіну не потрібно вводити війська або ж починати війну.

Таку думку висловив російський економіст і політичний діяч Владислав Іноземцев, повідомляє «Преса України».

«На мій погляд, якщо Путін був би трохи рішучіший, то посилив би економічні відносини з Білоруссю, що призвело до зміни влади в Мінську. Оточення Лукашенка цілком готове працювати з Росією. Воно більш м'яке і податливе, ніж Лукашенко. У нього є довга історія відносин з Москвою, починаючи від президентів Єльцина і Медведєва, закінчуючи Путіним. Лукашенко вважає себе людиною, яка може в якійсь мірі керувати Росією», - поділився думками експерт.

Він додав, що ніхто, окрім нинішнього президента Білорусі, не мав таких амбіцій. Для того, щоб змістити Лукашенка Путіну не слід буде навіть вводити війська та розпочинати війну, а все тому, що організувати внутрішній переворот у Білорусі доволі легко. Експерт додав, що зі сторони Кремля було кілька гучних заяв на адресу Білорусі.

«Раніше Путін ніколи не говорив, у скільки Білорусь обходиться Росії. Нещодавно це було сказано дуже жорстко, і цифри були абсолютно правильними. За 5 років - близько 23 млрд доларів. Тобто близько 100 млрд з 1996 року», - зазначив Іноземцев.

Він розповів, що поки йому не вдається припустити, як будуть розвиватись події в українському сценарії. Але поки РФ має набагато більше шансів впливати на Білорусь.

«Крім того, я не бачу в Білорусі якоїсь європейськості», - підсумував Іноземцев.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко у своєму нещодавньому виступі розкритикував Російську Федерацію. За його словами, керівник Федеральної служби безпеки Росії своїм підписом фактично перекреслив міждержавні угоди між Білоруссю та РФ у питанні розмежування.

За словами президента Білорусі, відносини з Росією сьогодні досить напружені, і всьому тому причина у певних структурах Російської Федерації, позиції яких категорично розходяться з позиціями президента Росії Володимира Путіна.

До слова, 17 лютого у Мінську вперше за 7 років відбулася акція протесту - Марш розсерджених білорусів. Його учасники вимагали від влади скасувати декрет про дармоїдство, а також інші заходи, які б'ють по гаманцях білорусів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
коля Показати IP 21 Лютого 2017 09:27
Експерт блеїть як з гарячки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus