USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Путін наказав Шойгу до жовтня зупинити контрнаступ ЗСУ, – ISW

25 Вересня 2023 09:18
Президент РФ Володимир Путін дав міністру оборони Сергію Шойгу термін до жовтня спинити контрнаступ Збройних сил України.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Інсайдерське джерело в Кремлі стверджує, що Путін нібито дав міністру оборони Росії термін в один місяць до початку жовтня 2023 року, щоб поліпшити ситуацію на фронті, зупинити українські контрнаступи й повернути російським військам ініціативу», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заява інсайдера може свідчити про те, що російське військове командування, можливо, віддає накази про безперервні контратаки в надії довести український контрнаступ до кульмінації, навіть якщо це буде коштувати великих втрат для РФ.

У звіті ISW згадується, що Путін вперше визнав початок українського контрнаступу 9 червня, наголосивши на двох ключових і постійних наративах: що українські сили не досягнуть значних успіхів через добре підготовлену російську оборону і що українські війська зазнають великих втрат особового складу і західної військової техніки.

Читати ще: Росія хотіла спричинити голод в Україні в три етапи, – The Guardian

«Путін і Кремль представляють російські оборонні операції як велику перемогу на полі бою, а постійні російські контратаки дозволяють Кремлю стверджувати, що ці операції є окремими перемогами на тлі загальної відсутності успіхів росіян на інших ділянках фронту», – додали в ISW.

Аналітики припускають, що ці зусилля, ймовірно, мають на меті підірвати підтримку і довіру до українських сил в Україні та на Заході.

«Можливо, Путін наказав російському військовому командуванню утримувати всі початкові оборонні позиції, щоб створити ілюзію того, що українські контрнаступи не досягли жодного тактичного чи оперативного ефекту, незважаючи на значну підтримку Заходу. Однак ця інформаційна акція може мати успіх у довгостроковій перспективі лише в тому випадку, якщо російські війська зможуть фактично перешкодити українським силам прорватися і звільнити великі території», – наголосили в ISW.

ЗСУ продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus