USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Путін пропонував США заморозити війну, – ЗМІ

15 Лютого 2024 07:46
США відмовилися обговорювати пропозицію президента Росії Володимира Путіна щодо припинення вогню в Україні з метою заморожування війни.

Про це напередодні повідомило агентство Reuters із посиланням на кілька джерела у Росії, передає Кореспондент.

Стверджується, Москва пропонувала заморозити військові дії на нинішніх лініях зіткнення, не бажаючи поступатися захопленими територіями України. За даними джерел, у 2023 році Путін публічно, а також приватно через посередників – у тому числі через арабських партнерів Москви на Близькому Сході, дав зрозуміти США, що готовий розглянути можливість припинення вогню в Україні.

«Контакти з американцями ні до чого не привели», – сказав на умовах анонімності високопосадовець, знайомий з ходом обговорень наприкінці 2023 та на початку 2024 року.

Читати ще: Путін планує продовжувати війну до 2028 року, – ЗМІ

За словами ще одного російського джерела, США через посередників повідомили Москві, що не обговорюватимуть можливе припинення вогню без участі України, тому переговори закінчилися невдачею. Третє джерело, знайоме з перебігом обговорень, сказало: «З американцями все розвалилося».

При цьому джерело агентства в США заявило про відсутність будь-яких офіційних контактів між Москвою і Вашингтоном і підкреслило, що американці не вестимуть переговори з Росією, які торкаються інтересів України, без участі Києва.

Про масштаби переговорів і їхній провал раніше не повідомляли, зазначає Reuters. Кремль, Білий дім, Держдепартамент і ЦРУ відмовилися від коментарів агентству.

Водночас речник Кремля Дмитро Пєсков під час брифінгу 14 лютого заявив із приводу статті Reuters, що «це неправда».

Читати ще: Війна в Україні триватиме кілька років, – командування США

А очільник МЗС РФ Сергій Лавров сьогодні заявив, що Москва очікує «серйозні пропозиції» по Україні, які враховують «реалії на землі».

У свою чергу президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що зараз «поганий момент» для переговорів з Росією. Глава держави готовий до довгої війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тільки так Показати IP 15 Лютого 2024 08:12
"Глава держави готовий до довгої війни." Хочу його дітей у війську побачити.
р Показати IP 15 Лютого 2024 12:08
я міркую що сша треба приєднуватись своєю живою силою тобто солдатами а наші хлопці хай наши хлопцы хай трошки віддихнуть с такім разкладом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus