USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Війна в Україні триватиме кілька років, – командування США

6 Квітня 2022 11:01
Високопоставлений представник американського військового командування генерал армії США Марк Міллі вважає, що вторгненню Росії в Україну, ймовірно, не могли запобігти, окрім присутності американських військ, і що війна в Україні, ймовірно, затягнеться на довгі роки.

Про це повідомляють New York Post та ВВС. Російська служба з посиланням на виступ Міллі перед конгресменами.

«Відверто кажучи, якщо не брати до уваги введення військ США у власне Україну, я не впевнений, що його (президента РФ Володимира Путіна – ред.) можна було стримати. То була його давня мета, яка триває роки. Я думаю, що ідея стримування Путіна від вторгнення в Україну – стримування його Сполученими Штатами – вимагала би використання збройних сил США і призвела б до ризику збройного конфлікту з Росією, чого б я не радив», – каже генерал.

На думку Міллі, зараз Сполучені Штати мають розглянути можливість розширити свою військову присутність у Східній Європі для захисту від російської агресії. Зокрема, потрібно збільшити кількість військових баз, які там розташовані.

За даними ВВС, після російського вторгнення в Україну Пентагон вирішив переглянути чисельність розміщеного в Європі військового контингенту і, можливо, або посилити американську присутність у цьому регіоні, або передислокувати частину військ.

На думку Міллі, можна обійтися і без розгортання нових постійних баз, а обмежитись тимчасовими, з регулярною ротацією контингенту.

При цьому американський генерал упевнений, що тягар фінансування такого розширення з радістю візьмуть на себе країни Східної Європи, такі як Польща, Румунія та країни Балтії.

Міллі також вважає, що конфлікт в Україні триватиме не один рік: «Не скажу про десятиліття, але щонайменше кілька років – точно».

Таку думку Міллі пояснив тим, що Москва давно і регулярно вимагає від США та НАТО в цілому скоротити свою військову присутність у Європі. За його словами, все це свідчить про затяжний конфлікт у регіоні, який виходить далеко за межі України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
патріот Показати IP 6 Квітня 2022 12:30
А америкоси вже починають діставати своїми "прогнозами" Сидять і цявкають зза океану!
скептик до патріот Показати IP 6 Квітня 2022 13:42
а ситуація в придністровї, абхазії не кажучи про чечню, афган, сирію не дає підстав для такого прогнозу ? Саме спротив України дає надію на більш оптимістичний сценарій. але наївно думати, що парашка відмовиться від своїх ідей руцкаго міра во всьом мірє і стане пацифістом. Україна - це тільки один із плацдармів у далекоосяжних планах кремля. далі будуть прибалтика, молдова, польща і т.д. ЯКЩО ЇМ НЕ ЗЛАМАТИ ЗУБИ
Зе патріот Показати IP 4 Лютого 2023 01:32
Дурню війна в нас триває вже 8 років

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus