USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Пироги, тушкована капуста та шинка: у ліцеї на Волині щодня готують для військових ЗСУ

6 Червня 2022 21:27
Працівниці Торчинського ліцею щодня збираються, щоб приготувати їжу для українських військових. Двічі на тиждень приготоване розвозять місцеві волонтери до військових частин, звідки надходять запити.

Про це розповіла Суспільному керівниця гуманітарного відділу громади Ольга Лукащук.

На кухні навчального закладу виготовляють тушковане м’ясо, капусту з ребрами, печену шинку, ліниві вареники, енергетичні батончики та печиво.

Господині розпочали працювати з 26 лютого. Кухаркам ліцею допомагають техпрацівниці, бібліотекарка, лаборантка та медична сестра.

«Всі згуртувались, ніхто не сказав, що не буде робити. Це було спільне рішення, бо ми знаємо, що разом ми сила», – каже працівниця закладу Ірина Кучер.
Продукти приносять місцеві жителі та підприємці. Господині складають список на вечір, що потрібно для приготування.

«На ранок все приносять: молоко, сметану. Ми нічого не купуємо, кожен добровільно приносить хто, що може», – каже кухарка Інна Ташкінова.
Вчергове господині зібралися, щоб приготувати пироги з вишнями та крихке печиво. Замісили 50 кілограмів тіста. Виготовили майже півтори тисячі пирогів та стільки ж сухого печива.

Читати ще: Луцькі волонтери для військових-вегетаріанців щодня готують понад 400 кексів

Від початку повномасштабної війни у Торчинському ліцеї виготовили майже 100 тонн харчів, каже керівниця гуманітарного відділу громади Ольга Лукащук. З її слів, багато харчів відправляли в Бучанську громаду. Нині двічі на тиждень, у вівторок та четвер, відправляють по дві-дві з половиною тонни продуктів для військовослужбовців та місцевої тероборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus