USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Рада на 9% підвищить акциз на цигарки

8 Листопада 2018 17:06
Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів".

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Після невдалих спроб проголосувати законопроект підтримали 233 народних депутатів.

Законопроект №9260 передбачає збільшення ставки акцизного податку на тютюнові вироби з 1 липня 2019 року на 9% (прогнозний індекс споживчих цін у 2018 році).

Крім цього, пропонується встановити нульову ставку акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.

Також встановлюється, що норми про зміни в адмініструванні акцизного податку пального і спирту вступають в силу з 1 липня 2019 року, а відповідальність за порушення зазначених норм - з 1 жовтня 2019 року.

Також у проекті закону пропонується підвищити контроль за обігом пального. Для цього фактичний рух палива відображатимуть у Системі електронного адміністрування реалізації палива (СЕАРП).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Листопада 2018 17:19
З якого дива рада вирішила підняти ціни?Отак сиділи і давай піднімемо собі в карман..на щось важливе в них голосів не хватає,а тут бистренько,раз і підняли.Будуть вони ср*ками своїми курити ті дорогі сигарети.
ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Листопада 2018 18:40
Провести економічні реформи для збільшення доходної частини казни ай-кю не вистачає. А поповнити бюджет шляхом підвищення ціни на горілку та інші товари , то великого розуму не потрібно. Сказали б Азарову у 2013 році, він би і сам її підняв. Без всякої війни і втрати територій.
Справедливий Показати IP 8 Листопада 2018 22:37
Давно пора!!! Це не продукти першої необхідності, лише не піднімайте ціни на продукти харчування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus