USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рада прирівняла ціну на електроенергію для багатоквартирних будинків до цін для населення

1 Вересня 2020 19:53
Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект, згідно з яким тариф на постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку прирівнюється до тарифу на постачання електроенергії населенню.

Як передає УНІАН, за прийняття відповідного законопроекту № 2098 щодо поставок електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку проголосували 276 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є визначення на законодавчому рівні, що постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку прирівнюються за тарифом до поставок електроенергії населенню.

Що зміниться

Відзначається, що прийняття законопроекту дозволить забезпечити гарантоване споживання електроенергії для забезпечення функціонування майна багатоквартирного будинку на однакових умовах з постачанням електроенергії населенню, що дозволить уникнути можливого збільшення тарифів на послугу з утримання багатоквартирного будинку і сприятиме зниженню соціальної напруженості.

17 червня Рада схвалила в першому читанні законопроект № 2098 «щодо поставок електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку».

20 травня 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає впровадження публічних договорів про надання житлово-комунальних послуг.

У січні 2019 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила вартість електроенергії, споживаної на технічні цілі в багатоквартирних будинках і садових товариствах, на рівні цін для населення, скасувавши постанову НКРЕКП від 21 грудня 2018 року № 2010.

21 грудня 2018 року НКРЕКП своєю постановою виключила пункт, згідно з яким тарифи на електроенергію, використовувану в багатоквартирних будинках і гуртожитках на технічні цілі, були встановлені на рівні тарифів для населення, що призвело до істотного підвищення вартості такої електроенергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПАТРИОТ Показати IP 20 Листопада 2020 17:53
ОПЯТЬ КАКУЮ ТО ХЕРНЮ ПРИДУМАЛИ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus