USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада прийняла закон про військовополонених

3 Лютого 2015 12:08
Верховна Рада України прийняла закон про військовополонених. Закон передбачає передання Кабміну повноважень щодо поводження та роботу з військовополоненими.

Документ підтримали 283 народних депутати, - повідомляє «Сегодня».


У процесі обговорення закону перший заступник керівника Міноборони Іван Руснак заявив, що в чинному законодавстві методи поводження з військовополоненими в особливий період взагалі не врегульовані. З його слів, документ дозволить врегулювати їх харчування і постачанням речами, за їх конвоювання відповідатиме державна пенітенціарна служба.

Так, збір полонених та їх доправлення до пунктів інтернування покладено на ЗСУ та Нацгвардію, а надалі ними займатиметься пенітенціарна служба.

"Ще кілька років тому ми навіть уявити собі не могли, що нам доведеться приймати закон про порядок поводження з військовополоненими!" – сказав, своєю чергою, глава комітету з оборони Сергій Пашинський.

До слова, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що голові СБУ постивили запитання: "Чому приховують сюжети із російськими військовополоненими, їхні фото та документи, тим самим ставлячи під сумнів той факт, що на Україну напала Російська Федерація?". На це питання дав відповідь військовий експерт Олексій Арестович.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ МИ НЕ ПОКАЗУЄМО РОСІЙСЬКИХ ПОЛОНЕНИХ, - АРЕСТОВИЧ

Нагадаємо, урядовий законопроект (№ 1535) з поправками щодо долі військовополонених і інтернованих осіб у так званий "особливий період" (простіше кажучи, в тій ситуації, в якій де-юре і знаходиться нині країна, оскільки військове положення не введено) був внесений до Раду ще в кінці минулого року.

Ініціатива відомства Арсенія Яценюка досить проста і, на думку авторів закону, спрямована на те, щоб привести українські правові норми у відповідність з міжнародними, зокрема – з Женевською конвенцією.

Мета проекту – "визначення на законодавчому рівні міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів спеціального призначення, уповноважених забезпечувати збір, охорону та утримання військовополонених та інтернованих в особливий період", – наголошується в пояснювальній записці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus