USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Рада розширила перелік податкових пільг для волонтерів

16 Листопада 2022 21:50
Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт № 7492, який передбачає розширення переліку податкових пільг для волонтерів.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, пише Економічна правда.

За його словами, документ підтримали 313 народних депутатів.

«Закон пропонує, що після включення особи до Реєстру волонтерів з урахуванням повномасштабної збройної агресії РФ звільнення від оподаткування (18% ПДФО і 1,5% військового збору) поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів», – пояснив нардеп.

Він підкреслив, що норма працює до кінця 2022 року.

Нардеп від «Слуги народу» Роман Грищук додав, що Рада також ухвалила законопроєкт № 8076, який спрощує процедуру потрапляння в реєстр і створює можливість це зробити в «Дії».

«Ми на законодавчому рівні прибрали довідку з банку, через яку унеможливлювалось подання онлайн, і необхідність копії ідентифікаційного, який і так є в податкової», – пояснив нардеп.

«Усі, хто збирав кошти для ЗСУ на власні картки, уважно прочитайте цей пост.

До кінця року раджу всім зареєструватись у Реєстрі волонтерів для того, щоб звільнити від оподаткування зібрані і витрачені на ЗСУ кошти. Зробити це можна в територіальному відділі податкової служби», – заявив Грищук.

За його словами, наразі процедура така: треба довідка з банку про номер рахунку, на який збирали кошти, заява, копія паспорта і коду.

«Другим законом (законопроєкт № 7492 – ред.) чітко прописуємо в Податковому кодексі, що звільняється від оподаткування весь рік, починаючи з 24 лютого і до моменту реєстрації волонтера в реєстрі. А не тільки зібрана і витрачена після реєстрації сума», – резюмував він.

Податкові пільги для волонтерів в Україні діють з 2014 року. Але раніше передбачалося, що пільга діятиме лише після внесення волонтера до реєстру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus