USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада створила Державне бюро розслідувань

12 Листопада 2015 14:30
Рада проголосувала за закон про створення Державного бюро розслідувань. Про це інформує Українська правда.

За відповідний закон у повторному другому читанні проголосував 241 народний депутат.

Бюро віддадуть справи, які тепер підслідні прокуратурі.


Найбільше суперечок перед розглядом питання про створення ДБР у депутатів виникло через процедуру призначення директора Бюро.

Депутати домовились, що директора ДБР призначатиме президент за поданням прем'єра, яке той робитиме на підставі рішення конкурсної комісії.

Як відомо, закон про ДБР депутати не змогли проголосувати у другому читанні 15 липня і відправили його на повторне друге читання.

Згідно з законом, Бюро має виявляти, розкривати и припиняти злочини, пов’язані з діяльністю організованих груп та злочинних організацій.

Розслідувати випадки катування та інших злочинів, пов’язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених прокурорами, слідчими (детективами) Національного антикорупційного бюро, СБУ, органів внутрішніх справ та працівниками інших правоохоронних органів.

Бюро має також розслідувати військові злочини, злочини, вчинені службовими особами, які займають особливо відповідальне становище.

Також бюро має займатись розслідуванням злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро, прокурорами Антикорупційна прокуратура.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
вчитель Показати IP 12 Листопада 2015 14:35
Люди добрі ! Допоможіть! Вранці позвонили в школи з любомльського райвно і сказали всім вчителям молодших класів здати по сто гривнів, бо з Луцька (облоно) їде перевірка!Скільки пан Стрільчук буде ще тривати це здирнецтво?Де контролюючі органи?
вчителю до вчитель Показати IP 12 Листопада 2015 15:07
Любий друже так було і буде .Бо ніхто нехоче від корита іти ..ТІЛЬКІ УКРОП .ЗРОБИТЬ ЗМІНУ
Анонім до вчителю Показати IP 12 Листопада 2015 16:09
у якому напрямку?
хвілолог до вчитель Показати IP 12 Листопада 2015 15:12
А пан вчитель не знає, що гривня ВОНА - тобто жіночого роду і правльно буде не сто ГРИВНІВ (!?), а сто ГРИВЕНЬ. Допоки наших дітей навчають такі учителі-неуки - до тих пір будете платити.
Контра. Показати IP 12 Листопада 2015 21:31
попався д*більний філолог!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus