USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Рада звільнила Умєрова з посади голови Фонду держмайна

5 Вересня 2023 14:47
Верховна Рада звільнила Рустема Умєрова з посади голови Фонду державного майна України.

Про це повідоми народний депутат Ярослав Железняк.

Він уточнив, що ухвалення відповідної постанови № 9678 «Про звільнення Умєрова Рустема Енверовича з посади Голови Фонду державного майна України» підтримали 302 депутати.

3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

5 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Резнікова з посади міністра оборони України.

Відтак Президент має внести до ВР подання про призначення Умєрова на відповідну посаду. Після цього парламенту має розглянути це питання на своєму засіданні. За інформацією низки народних депутатів, голосування за призначення Умєрова на посаду міністра оборони відбудеться завтра.

Рустем Умєров – український політик і бізнесмен кримськотатарського походження. Народний депутат ІХ скликання, обраний до Верховної Ради від політичної партії «Голос», упродовж 2019 – 2022 років. Під час роботи в парламенті активно лобіював законопроєкти щодо прав кримських татар, а також ініціював законодавчі акти і політичні заяви стосовно тимчасово окупованого Криму.

Одразу після початку повномасштабної війни Умєров увійшов до складу української делегації на переговорах із Російською Федерацією. Також він залучений до процесу перемовин щодо обміну полоненими. Зокрема, Умєров посприяв проведенню обміну полоненими у вересні 2022 року, коли Україні вдалося повернути 215 громадян, у тому числі захисників Маріуполя, серед яких були командири «Азову».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 5 Вересня 2023 16:35
А какое училище окончил? Где служил.кем? Какую академию? Или министру обороны достаточно курсов в сша?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus