USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Радіо БіБіСі: В одній із виправних колоній на Волині – жахливе ставлення до ув’язнених

28 Жовтня 2008 17:39
В одній із виправних колоній на Волині права засуджених масово порушуються. Так стверджують родичі в’язнів. Про це 28 жовтня інформують «Волинські Новини».
 
За словами джерела, яке побажало залишитися неназваним, у колонії з ув’язненими поводяться дико. Навіть «дають гнилі яблука, сир, від якого у багатьох виник пронос». Нерідко годують продуктами-конфіскатами з митниці. До того, ж як стверджують родичі ув’язнених, просто за кілька метрів від їдальні живуть в’язні, які хворіють на туберкульоз, часто відкритої форми.
 
Робочий день ув’язнених – не 8 годин, а 12-ть. Працюють у дві зміни і при цьому отримують лише 2-3 гривні за цілий місяць. Часто у колонію приїжджають спецвійська і «просто так» здійснюють масове побиття засуджених.
 
Як стверджує анонімне джерело, часто перед приїздом комісій різного рівня адміністрація робить «показуху». Наприклад, у медпункт завозяться ліки з аптек і лікарні у райцентрі, а по від’їзді перевіряючих медикаменти повертають назад. Насправді у медпункті часто немає елементарних препаратів, – говорить родич в’язня.
 
Ставлення до відвідувачів засуджених із боку персоналу колонії, як твердять, здебільшого хамське. Передачі, в тому числі і необхідні медикаменти, часто просто розкрадається представниками адміністрації. Родичі змушені були за свій кошт купувати необхідні матеріали для проведення ремонту в колонії.
 
За твердженням джерела, більшість скарг на неналежне ставлення просто не виходять за межі колонії. Навіть якщо це і відбувається, то правоохоронці сприяють тому, щоб відповідної реакції на такі скарги не було.
 
«Даже половини того, що їм (в’язням – «ВН»), належить по закону, не дістається», – стверджує родич одного з засуджених.

Інформація радіо «Баба бабі сказала» може бути уточнена або спростована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2008 18:22
Пускай эти вонючие демократы с Гуантанамо разберутся!
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2008 23:30
нафіг тобі Гуантанамо, коли чуваки за наші гроші проводять гебелівські експеременти над нашими засудженими громадянами. Вже про ці маневичі і передача на УТ-1 була, де хлопець у вишиванці розповідав як над ним там знущалася адміністрауія зони, і всеодно ніхто ніяких заходів по припиненню цього безладу не вдіяв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus