USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Радіо «Луцьк» можна буде почути і в Маневичах. ВІДЕО

7 Травня 2012 14:02
До минулого року Луцьк був єдиним серед обласних центрів, що не мав телевізійної вежі. Зараз телевежу збудовано, і через кілька місяців вона розпочне працювати ‒ забезпечуватиме телевізійний сигнал в радіусі 50-ти кілометрів, радіо ‒ 70-ти.
Про це повідомляє ВОДТРК.
Рішення про будівництво телевежі у Луцьку прийняло товариство «Телемережі України» вже давно, але протягом кількох років його не вдавалося втілити. Причиною затримки була земельна ділянка: міська рада відмовляла в її оренді. Лише у 2010 році ділянку на вулиці Карбишева відвели під будівництво.
Торік у червні таки отримали дозвіл. За дев’ять місяців споруду звели. Висота вежі – 150 метрів, вона ‒ єдина збудована за незалежної України.
Наразі триває монтаж антен, а через кілька місяців, коли його завершать, сюди перенесуть передавачі із шістнадцятиповерхівки в центрі Луцька.
Телевежа забезпечить впевнений прийом телевізійного сигналу в радіусі 45-50 кілометрів. Це повністю охопить південний схід області ‒ якісний сигнал, зокрема, отримуватимуть Цумань, Олика, Локачі, Переспа, частина Маневицького району. Зона покриття радіомовленням буде більшою ‒ 60-70 кілометрів. Завдяки цьому, наприклад, радіо «Луцьк» можна буде почути в Ковелі, Горохові, Маневичах.
Телевежа в Луцьку розрахована й на трансляцію цифрового телебачення: тут планують встановити чотири передавачі потужністю кіловат. Для порівняння вежа у Підгайцях, яка зараз передає цифровий сигнал, має вчетверо меншу потужність. Цифрове телемовлення на Волині у тестовому режимі розпочалося у вересні минулого року, з першого січня транслюються усі канали.
Для перегляду цифрового телебачення можна використовувати кабельне, купити новий телевізор, пристосований до формату ДВБ-Т2, або ж під’єднати до старого телевізора конвертор цифрового сигналу в аналоговий. Такі прилади невдовзі з’являться у вільному продажі. Спершу на державному рівні оголосили, що конвертор коштуватиме 360 гривень, тепер очікувана ціна – 560 гривень. Малозабезпечених громадян конверторами забезпечить держава.
Повністю на цифрове мовлення Україна перейде у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася з Маневич Показати IP 7 Травня 2012 14:16
Нарешті я зможу слухати своє улюблене радіо вдома, а не їздити слухати в обласний центр! PS Ви що знущаєтесь? Та кому воно потрібне в час коли вже з*явились галографічні телевізори, інтернет, вай-фай і інші прибамбаси?БРЄД!!!!!!
луцьк Показати IP 7 Травня 2012 18:52
щиро радий за маневичі. пропоную вести цілодобову всеселищну трансляцію цього радіо,колонки розмістити біля леніна, буде круто. а в маневичах є прибамбаси?
antikommi Показати IP 8 Травня 2012 00:34
ото подішукам щастя підвалить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus