USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Рамштайн працює, аби Україна могла захищатися»: яку зброю і скільки домовились надати ЗСУ країни Європи і США

9 Вересня 2022 08:26
Снаряди для HIMARS, гаубиці, боєприпаси для них – і це не повний перелік з нового пакету військової допомоги Україні від Сполучених Штатів.

Глава Пентагону напередодні знову зібрав партнерів і союзників на військовій базі Рамштайн, де радилися, чого потребує Україна, і пообіцяли довгострокову підтримку, пише ТСН.

Місце їхньої п’ятої зустрічі – американська авіабаза Рамштайн – те саме, що й уперше в цьому форматі, коли союзники і партнери зрозуміли: Росія переоцінила свою військову міць, розраховуючи підкорити Київ. А відтак є сенс озброювати Україну, аби вона дала відсіч агресії.

Глава Пентагону оголосив про новий пакет військової допомоги– $675 мільйонів на високоточні снаряди для ракетних систем залпового вогню HIMARS, 105-міліметрові гаубиці, боєприпаси до них, медичні автівки для українського війська, прилади нічного бачення, протитанкова і стрілецька зброя. Він також відзначив успіхи української армії.

«Російські війська продовжують жорстоко обстрілювати українські міста та мирне населення ракетно-артилерійським вогнем. Але українські сили почали контрнаступ на півдні своєї країни, і вони інтегрують можливості, які ми всі надали, щоб допомогти їм боротися та повернути свою суверенну територію», – сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

HIMARS, які Україна вже отримала від США, допомогли знищити чотириста цілей противника, підрахували в американському військовму керівництві.

«Російські лінії зв'язку та канали постачання сильно напружені. Це безпосередньо впливає на здатність росіян створювати та підтримувати бойову міць. Російське командування та контроль у їхніх штабах було порушено. І вони відчувають великі труднощі з поповненням своїх сил і компенсацією бойових втрат», – заявив глава Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

Про свій вклад оголосила під час зустрічі Норвегія: 160 ракет, що стануть у пригоді в боротьбі і з наземними, і з морськими цілями. Також прилади нічного бачення. Німеччина готова ділитися зимовим одягом. До речі, запит на нього Україна нещодавно відправляла до НАТО. І спільно з Нідерландами – навчати українських саперів.

«Я дуже рада оголосити, що ми збираємося спільно провести це навчання з розмінування, саме так, як щойно сказала моя колега: навчіть інструкторів, також надайте обладнання та переконайтеся, що вони зможуть ним скористатися. Тож це пряма відповідь на український запит», – зазначила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Український запит, серед іншого, містив і квадрокоптери, системи протиповітряної і протиракетної оборони, а головно – артилерію, здатну бити на відстань більш ніж 80 кілометрів, такої на фронті зараз в армійців немає.

«Рамштайн працює, аби Україна могла захищатися», – підсумував п’яту за ліком зустріч глава Пентагону, додавши, що слід націлитися на довгострокову підтримку її обороноздатності – навчання військових, модернізацію своєї індустрії й партнерів.

Українці платять за свободу життям, нагадав Остін. Але додав, що ставки торкаються всіх, хто докладається до боротьби, і вони виходять далеко за лінію фронту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Вересня 2022 09:30
може, про суд в Делавері навіть розкажете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus