USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку збережуть спортшколу, будинок культури та бібліотеку

30 Січня 2019 17:06
Депутати дали дозвіл на передачу у комунальну власність Луцької міської ради дитячо-юнацької спортивної школи, що знаходиться у Луцьку на вулиці Володимирській.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 52-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 січня.

Відповідний проект рішення підготували обранці громади із фракції УКРОП за ініціативи депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука.

З його слів, у дитячо-юнацькій спортивній школі, яка знаходиться на вулиці Володимрській, 106б, проте перебуває на балансі села Великий Омеляник, займається більше 200 дітей. Серед них – велика кількість із Луцька. Також у спортивній школі працює професійний колектив на чолі із заслуженими тренерами.

Як пояснив обранець громади, після об’єднання в ОТГ, районний бюджет зменшився і, за станом на сьогодні, кошти на утримання цієї установи відсутні.

«Якщо ми не візьмемо на баланс міста цю школу і будинок культури, вони будуть ліквідовані, колектив звільнений, а приміщення продадуть на аукціоні», – наголосив Ігор Поліщук.


На думку депутата, приміщення ДЮСШ на Володимирській перебуває у кращому стані, ніж приміщення ФСТ «Спартак», яке міська рада взяла на баланс минулого року.

«У цього приміщення – кращий потенціал. Прошу зберегти цю спортивну школу для наших дітей. Таким чином ми не лише популяризуємо спорт, а й збережемо робочі місця. До того ж приміщення школи – у хорошому стані», – зауважив обранець громади.

Разом із тим депутат Луцької міськради Юрій Безпятко зауважив, що у вищезгаданому мікрорайоні, окрім ДЮСШ, більше немає споруд, де діти могли б професійно тренуватися та займатися спортом.

«Дорослих також будемо залучати до здорового способу життя», – резюмував він.

Таким чином, луцькі обранці громади підтримали ініціативу.

Окрім того, для того, щоб зберегти робочі місця та можливість для луцьких дітей займатися у студіях, Луцький районний будинок культури вирішили прийняти у міську комунальну власність.

Як зазначив голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук, йдеться про передачу у міську комунальну власність районного будинку культури на вулиці Ковельській, 56 загальною площею 643,5 метра квадратного.

У будинку культури працює бібліотека, там займаються сотні луцьких дітей, відома співачка Галина Конах має там студію, у будинку працює театр-студія «ГаРмИдЕр» та низка громадських організацій, що відіграють важливу роль у культурному житті міста. Для того, щоб зберегти робочі місця та можливість дітей там займатися, він закликав підтримати проект рішення та взяти будівлю на баланс міста.

Згодом вирішуватимуть питання фінансування закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Постійна читачка Показати IP 30 Січня 2019 18:34
Ура! Наша улюблена бібліотека буде жити!
лінивець Показати IP 30 Січня 2019 18:52
Добре що бібліотеку залишать,хороше місце,колектив досить таки не поганий
Читач Луцької районн Показати IP 30 Січня 2019 19:54
Щиро дякую за мудре рішення збереження нашоі бібліотеки
Катерина Показати IP 30 Січня 2019 20:42
Я дуже рада, що бібліотека залишається. Адже там багатий книжковий фонд, гарний ремонт і дуже приємні бібліотекарі - професіонали своєї справи!
лінивець до Катерина Показати IP 31 Січня 2019 08:55
БІБЛІОТЕКА ЛЕНІН ТА ЦОЙ-ЖИВІ!!!!!!!!!!!!!
Користувач бібліотек Показати IP 30 Січня 2019 20:46
Дякуємо за мудре рішення! Бібліотека на Ковельській має гарні фонди....ще читати нам і перечитувати)
лінивець до Користувач бібліотек Показати IP 31 Січня 2019 08:50
БІБЛІОТЕКА-ЖИВЕ ВІЧНО)))))!!!!
Герострат Показати IP 30 Січня 2019 21:58
Бібліотекарі, будьте скромнішими, не хваліть себе так у коментарях. Всі знають, що до вас ніхто не ходить, я вже мовчу про те, скільки грошей йде на ваші зарплати.
лінивець до Герострат Показати IP 31 Січня 2019 08:54
Степан Тадейович-зник звідси!!ми серед депутатів на сесії ради не раз згадували скільки ви з Аллою колективів створили яких в природі немає!!!і дітей ,,БЕЗКОШТОВНО СПІВАТИ-ТАНЦЮВАТИ НАВЧАЄТЕ ЗА 200 ГРН В МІСЯЦЬ,,
Андрієвич до лінивець Показати IP 31 Січня 2019 16:48
Нема слів! Знають обидва імені тут вказані, бачив роботу і колективи, та ж Алла -немає до чого придертися! Відповідальна, талановита, справжній професіонал,гордість України! Жоден конкурс чи фестиваль без НЕЇ і її дітей не обходиться! Не боїтесь, що язик відсохне за такий наклеп? Що ж це у вашій бібліотеці немає книжок про культуру? Про поведінку справжніх людей? «Людини розумної»? Заповідей Божих??? Місто і це ЦИХ «бібліотекарів» ви хочете взяти для співпраці з людьми???!!!! Немає слів!
Олена Петрівна Показати IP 31 Січня 2019 11:08
Яка чудова новина! Всім серцем вболівала за те, щоб бібліотеку не закрили! Бібліотека хороша, гарна, привітні працівники, читаю тут вже майже 20 років. Не знаю чому пан "Герострат" пише, що в бібліотеку ніхто не ходить (мабуть сам ніколи в бібліотеці не був), я ходжу досить часто( без книги спати не ляжу) і завжди в бібліотеці є відвідувачі.
Людмила Костянтинівн Показати IP 31 Січня 2019 13:43
Підтримую! Надзвичайно гарна новина, що бібліотека залишається. І це правда, що у ній завжди багато читачів, широкий вибір новинок літератури і прекрасний колектив! Тільки люди, які у ній ніколи не були можуть висловлюватись, як пан Герострат. А ми, постійні читачі, залюбки відвідуємо цю бібліотеку і надзвичайно задоволені, що вона залишається.
Олена Показати IP 31 Січня 2019 14:59
Ура! Будинок культури буде. Це справжнє мистецтво і великі професіонали
Знаючий справу!! Показати IP 31 Січня 2019 16:43
Шановне панство бібліотекарів і страшенно читаючих киниги рай.бібліотеки... майте совість, пишучи коментарі, використовуйте вже хоча б свої мобільні пристрої!не використовуйте комп‘ютери рай.бібліотеки для написання коментару! І варіант «через годину новий» не пройде! І так, я перевірив ip-адресу! І все прекрасно видно! Не здивуюсь якщо це ще й одна людина строчила! Ви ж бібліотекарі, мудрі люди! Будьте вищі цього!!! Срам.. Ото зразки видно де культура!!!!! І хто справді заслуговує працювати на розквіт України!
Не знаю що ви за експерт, але всі IP різні, це можна перевірити зареєструвавшись на сайті.
Іванюк до Мальчук Микола Показати IP 1 Лютого 2019 10:50
Саме ви експерт поганенький!! Хоча вам видать і логіки бракує!! IP - різні, 10 компів в рай.бібл. ,ось вам і різні! але копніть глибше, розумнику, місце знаходження то одне й теж!! Так-так!! І якщо немає відповідної освіти, чи не розбираєтесь, то не треба писати дурниці!!! Я ж вам не розказую у вашій професії,як працювати і що буде ліпше! Дякую!
Мальчук Микола до Іванюк Показати IP 2 Лютого 2019 13:17
IP не присвоюється комп'ютеру, а до WI-FI роутеру, може бути скільки завгодно гаджетів і ПК, а IP буде один. Тим більше, більшість коментарів написано не в робочий час.
Наталія Показати IP 1 Лютого 2019 14:44
Шановні співрозмовники. Це дійсно хороша новина, в цю бібліотеку я сама ще ходила в дитинстві. Зараз її відвідують мої діти (13 і 8 років). Шкільну програму ще ніхто не відміняв, книжки за програмою там завжди чекають на свого читача. Нажаль купувати сьогодні книги не всім по кишені, а розвиватись треба. Дуже зручно, коли в тебе на районі є бібліотека. Колись таких бібліотек було в місті багато, а зараз лишились одиниці, і одна з таких наша, на Ковельській. Нажаль, а я думаю нащастя, інтернет ще не замінів повністю книжок. Для того щоб діти гарно вміли розмовляти та спілкуватисть, треба багато читати, збільшуючи свій словниковий запас, і тоді над нашими президентами та мерами ніхто не буде глузувати, щодо їхнього спілкування. Ще раз велике дякую. P.S. Я не працівник бібліотеки і не працівник сфери освіти, просто мама, яка хоче спілкуватись з чемною та освіченою молоддю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus