USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Разом із луцькими волонтерами у зону АТО поїхав боєць 53 ОМБ

30 Жовтня 2015 23:21
З початку 2015 року волонтерським центром «Серце патріота» було відправлено більш, ніж 200 тонн вантажу у зону АТО. Так, у четвер, 29 жовтня, жовтий мікроавтобус благодійників, вщент завантажений провізією та теплими речами для бійців, 91-ий раз відправився на схід.

Зі слів новообраного депутата Луцької міської ради від Волинської обласної регіональної парторганізація політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП», керівника волонтерського центру «Серце патріота» Сергія Балицького, цього разу буржуйки, теплі речі, газові балони, інструменти для ремонту спецтранспорту, а також бензопили, поїхали до бійців 53 ОМБ у Сіверськодонецьк, підрозділу артилеристів із 44 бригади.


«Потім повертаємось з Луганської області в Донецьку, де дислокується 81 аеромобільна бригада, а такоє ремонтна бригада «КЕТЛів» (КЕТЛ - колісний евакуаційний тягач легкий). Окрім речей, які обов’язково згодяться захисникам у так званий перехідний період, також веземо багато продуктів, плівку й інструменти для ремонту автомобілів», - каже волонтер.
З його слів, у холодну пору українські військовослужбовці найчастіше просять у волонтерів привезти їм теплі речі, каремати, взуття, ковдри, подушки тощо.

До слова, остання поїздка у зону АТО для Сергія Балицького уже 43-тя, тоді як волонтерський центр «Серце патріота» незабаром відмітить соту поїздку на схід.

Як зауважив один із засновників волонтерського центру, ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко, цього разу зібрати усе необхідне для воїнів допомагали працівники апеляційного суду, підприємці Олександр Омельчук, Сергій Мосійчук, Сергій Забіяка і просто небайдужі громадяни.

«З продуктів харчування відправляємо у зону АТО картоплю, ковбаси, м’ясні вироби тощо.

Нещодавно у стінах нашого інституту відбувся благодійний концерт камерного оркестру Кантабіле під керівництвом народного артиста Україна Товія Рівця. Зібрані кошти стали потрібними для допомоги нашим воїнам. Так, сьогодні перемир’я, сьогодні не стріляють. Але ми повинні бути готові до рішучої відсічі. А допомога і небайдужість наших громадян до потреб армії говорить про те, що це ще один крок до перемоги і довгоочікуваного миру», - зауважив Петро Олешко.
Варто зауважити, що мікроавтобус волонтерського центру «Серце патріота» відправляється на схід щотижня від стін інституту післядипломної освіти, що знаходиться за адресою Винниченка, 31.

«Кожен такий вантаж вартує близько 40- 50 тисяч гривень. А більше 200 тон вантажу, відправленого з початку року, говорить про те, що наші поїздки – це справді дуже велика краплина допомоги українським збройним силам від Луцька і від волинян», - резюмував очільник освітнього закладу.

До слова, разом із волонтерами у зону АТО відправився боєць 53 ОМБ Аркадій Даць, який перебував у Луцьку під час короткотривалої відпустки із зони бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus