USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Референдум в Нідерландах може стати детонатором розколу Євросоюзу

5 Квітня 2016 13:23
Голландський референдум про асоціацію України і Євросоюзу, який відбудеться завтра, може стати новим ударом для Європи. Про це повідомляє Strana.ua з посиданням на The Wall Street Journal.

Нагадаємо, саме від результатів референдуму залежить, чи буде ратифікована Угода про асоціацію між Україною і ЄС. Тим часом, противники асоціації України з ЄС у Нідерландах розгорнули популістичний дискурс напередодні референдуму - активно використовують аргументи російської пропаганди.

Окрім того, вніс свою лепту не на користь України і соратник Михайла Саакашвілі, Саша Боровик. Останнім часом у медіапросторі активно обговорють інтерв'ю Боровика, яке він дав нідерландському виданню напередодні референдуму.

"Несмотря на всю неевропейскую дикость, которую я здесь нашел, я еще верю в страну", - прокоментував Боровик. Тим часом, Боровик своїми заявами в інтерв'ю формує думку голандців, яким складно розібратися, де правда, де політична боротьба, де особисті комплекси.

Саме тому, вкрай велика імовірність того, що голландці виступлять проти асоціації. В такому випадку у Європи з'явиться низка нових проблем.

"Якщо голландці скажуть" ні ", у Європи з'явиться проблема. Ця проблема - дестабілізація", - заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Європейські чиновники бояться, що негативні результати голосування зміцнять позиції євроскептиків, які і так останнім часом набирають силу на тлі зростання терористичної загрози і міграційного кризи.

"Громадяни Європи зляться і звинувачують ЄС у всьому, що йде не так", - зазначив колишній глава МЗС Нідерландів і екс-генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер.

На думку багатьох оглядачів і політиків, на майбутньому референдумі йтиметься більше не про Україну, а про відносини всередині блоку.

"Може, цей референдум і присвячений Україні, але мова ще й про те, чи потрібен нам Євросоюз", - сказав депутат парламенту Нідерландів Герт Вілдерс.

Згідно з даними опитувань, більшість учасників референдуму планують виступити проти угоди про асоціацію з Україною. Однак важливий той факт, що референдум буде визнаний таким, що відбувся лише в тому випадку, якщо явка перевищить 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БУТИ ЧИ НЕ БУТИ УКРАЇНІ В ЄС: ПРО НАСЛІДКИ РЕФЕРЕНДУМУ В НІДЕРЛАНДАХ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus